Tapas

Zoetzure kip spiesjes

menu: december 2015

14 personen

hoofdingrediënten

kipfilet

zoetzure kip spiesjes

450
g
kipfilet
2
tn
knoflook
1
st
citroen
el
olijfolie extra vergine
1
tl
gedroogde basilicum
1
tl
paprikapoeder
el
honing
1
st
ananas
14
st
zongedroogde tomaat op olie
zout en peper
½
bs
basilicum
28
st
coctailprikkers

bereiding

  1. Pers de teentjes knoflook uit. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit.
  2. Maak een marinade van de knoflook met het uitgeperste citroensap, 2 theelepels van de rasp, olijfolie, paprikapoeder, gedroogd basilicum, honing en wat zout en peper.
  3. Snijd de kipfilet in 28 blokjes en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal een half uur trekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal (LET OP: niet teveel vocht toevoegen) en bak ze bruin en gaar.
  5. Haal de kip uit de oven en laat volledig afkoelen.
  6. Snijd de ananas in 28 stukjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in tweeën.
  7. Doe aan elke prikker eerst een stukje ananas, dan een half zongedroogd tomaatje en dan een kipstukje.
  8. Snijd de basilicum in reepjes.

presentatie

  1. Leg de kipspiesjes op een groot rond bord en garneer met wat fijngesneden basilicum.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten