
hoofdingrediënten
kipfilet
zoetzure kip spiesjes
450
g
kipfilet
2
tn
knoflook
1
st
citroen
1½
el
olijfolie extra vergine
1
tl
gedroogde basilicum
1
tl
paprikapoeder
1½
el
honing
1
st
ananas
14
st
zongedroogde tomaat op olie
zout en peper
½
bs
basilicum
28
st
coctailprikkers
bereiding
- Pers de teentjes knoflook uit. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit.
- Maak een marinade van de knoflook met het uitgeperste citroensap, 2 theelepels van de rasp, olijfolie, paprikapoeder, gedroogd basilicum, honing en wat zout en peper.
- Snijd de kipfilet in 28 blokjes en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal een half uur trekken.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal (LET OP: niet teveel vocht toevoegen) en bak ze bruin en gaar.
- Haal de kip uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Snijd de ananas in 28 stukjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in tweeën.
- Doe aan elke prikker eerst een stukje ananas, dan een half zongedroogd tomaatje en dan een kipstukje.
- Snijd de basilicum in reepjes.
presentatie
- Leg de kipspiesjes op een groot rond bord en garneer met wat fijngesneden basilicum.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha


