
hoofdingrediënten
zeewolf
Linzentapenade
150
g
rode linzen (sabarot)
5
el
olijfolie extra vergine
2
st
sjalot
40
g
bacon
60
g
wortel
2
tn
knoflook
2
tl
kerrie
Hazelnoot-balsamico-olie
2
dl
arachideolie
42
st
hazelnoten
0,1
dl
balsamicoazijn
Asperges
56
st
groene asperges (kort)
Zeewolf en visbouillon
1
kg
zeewolffilet
XXX
g
graten van de zeewolffilet plus extra voor 2 l visbouillon
2
st
ui
2
st
prei
1
bs
selderij
2
dl
witte wijn
2
l
water
peper en zout
Aardappelkrokantjes
2
st
bintjes
peper en zout
bereiding
- Linzentapenade. Kook de linzen in ca. 7 minuten gaar in gezouten water en giet af.
- Snijd de sjalot, bacon en wortel brunoise en pers de knoflook uit.
- Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot, bacon, wortel, knoflook en kerrie aan.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vermeng met de linzen. Houd warm in de warmhoudkast.
- Hazelnoot-balsamico-olie. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Voeg de hazelnoten aan de arachideolie toe. Vlak voor uitserveren: Verwarm dit mengsel tot lauwwarm en voeg vervolgens de balsamicoazijn toe. Zeef dit mengsel en zet beide apart.
- Asperges. Snijd de uiteinden van de asperges. 10 minuten voor uitserveren: Kook ze beetgaar.
- Zeewolf en visbouillon. Portioneer de vis en spoel de graten schoon. Maak de uien en prei schoon, was de selderij en snijd alles in grove stukken.
- Breng het water met de witte wijn, de graten, het visafval, de gesneden groenten en peper en zout aan de kook en laat 25 minuten trekken.
- 15 minuten voor uitserveren: Pocheer de zeewolffilet in de verkregen visbouillon. Niet laten koken!
- Aardappelkrokantjes. Schil de aardappelen en snijd er dunne plakjes van op de snijmachine of met de kaasschaaf.
- Frituur de aardappelplakjes op 180 graden in ca. 2 minuten krokant.
- Laat de aardappelkrokantjes goed uitlekken op keukenpapier.
presentatie
- Leg 4 asperges naast elkaar op een voorverwarmd rond bord.
- Plaats de zeewolf op de asperges en leg hier wat linzentapenade op.
- Leg een streepje hazelnoten aan de rand van het bord en besprenkel deze met balsamico-olie.
- Steek de krokantjes in de linzen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Pouilly-Fuissé


