Voorgerecht

Zeewolf met linzentapenade

menu: april 2014

14 personen

hoofdingrediënten

zeewolf

Linzentapenade

150
g
rode linzen (sabarot)
5
el
olijfolie extra vergine
2
st
sjalot
40
g
bacon
60
g
wortel
2
tn
knoflook
2
tl
kerrie

Hazelnoot-balsamico-olie

2
dl
arachideolie
42
st
hazelnoten
0,1
dl
balsamicoazijn

Asperges

56
st
groene asperges (kort)

Zeewolf en visbouillon

1
kg
zeewolffilet
XXX
g
graten van de zeewolffilet plus extra voor 2 l visbouillon
2
st
ui
2
st
prei
1
bs
selderij
2
dl
witte wijn
2
l
water
peper en zout

Aardappelkrokantjes

2
st
bintjes
peper en zout

bereiding

  1. Linzentapenade. Kook de linzen in ca. 7 minuten gaar in gezouten water en giet af.
  2. Snijd de sjalot, bacon en wortel brunoise en pers de knoflook uit.
  3. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot, bacon, wortel, knoflook en kerrie aan.
  4. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vermeng met de linzen. Houd warm in de warmhoudkast.
  5. Hazelnoot-balsamico-olie. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Voeg de hazelnoten aan de arachideolie toe. Vlak voor uitserveren: Verwarm dit mengsel tot lauwwarm en voeg vervolgens de balsamicoazijn toe. Zeef dit mengsel en zet beide apart.
  6. Asperges. Snijd de uiteinden van de asperges. 10 minuten voor uitserveren: Kook ze beetgaar.
  7. Zeewolf en visbouillon. Portioneer de vis en spoel de graten schoon. Maak de uien  en prei schoon, was de selderij en snijd alles in grove stukken.
  8. Breng het water met de witte wijn, de graten, het visafval, de gesneden groenten en peper en zout aan de kook en laat 25 minuten trekken.
  9. 15 minuten voor uitserveren: Pocheer de zeewolffilet in de verkregen visbouillon. Niet laten koken!
  10. Aardappelkrokantjes. Schil de aardappelen en snijd er dunne plakjes van op de snijmachine of met de kaasschaaf.
  11. Frituur de aardappelplakjes op 180 graden in ca. 2 minuten krokant.
  12. Laat de aardappelkrokantjes goed uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Leg 4 asperges naast elkaar op een voorverwarmd rond bord.
  2. Plaats de zeewolf op de asperges en leg hier wat linzentapenade op.
  3. Leg een streepje hazelnoten aan de rand van het bord en besprenkel deze met balsamico-olie.
  4. Steek de krokantjes in de linzen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pouilly-Fuissé

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten