Tussengerecht

Zeewolf met champignonkorstje op selderiesalade

menu: januari 2006

14 personen

hoofdingrediënten

1,4
kg
zeewolf (ong. 100 gram pp.)
2-3
stng
bleekselderie
100
g
veldsla
2
st
tomaten

dressing

½
dl
natuurazijn
dl
zonnebloemolie
mosterd
poedersuiker
1
st
eierdooier
peper en zout

korst

1
st
bak champignons
2
st
sjalotten
1
el
truffeltapenade
100
g
boter
75
g
wit brood
bieslook

bereiding

  1. Champignonkorst. De champignons klein snijden en droogbakken met de gesnipperde sjalot tot het vocht weg is en ze bruin zijn. laten afkoelen.
  2. Brood zonder korst fijnmalen, boter, champignons en tapenade toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en bieslook. Tussen huishoudfolie uitrollen tot 1/2 cm dikte en invriezen.
  3. Zeewolf. Eventuele graten verwijderen. Aan de velkant in een heel hete pan zonder (of met heel weinig) vet kort bakken. Op een ovenschaal leggen (gebakken kant onder) en laten afkoelen
  4. Vlak voor opdienen een plakje champignonkorst erop leggen en doorgaren in de oven op 200°C gedurende ong. 8 minuten
  5. Selderiesalade. De selderie schillen en in ringetjes snijden. Zeer kort blancheren in water met zout en koud spoelen.
  6. Tomaat plisseren, het zaad verwijderen en in blokjes snijden
  7. Dressing. Azijn, mosterd, poedersuiker in een maatbeker. De staafmixer erin en druppelsgewijs de olie toevoegen. Als laatste de eierdooier toevoegen en afsmaken met peper en zout
  8. De selderie aanmaken met ong. de helft van de dressing.
  9. De rest van de dressing mixen met het tomatenvlees = tomatendressing

presentatie

  1. Veldsla op de rand van het bord.
  2. In het midden van het bord de selderiesalade in een steker.
  3. Zeewolf uit de oven halen en op de salade leggen.
  4. Tomatendressing er omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten