Hoofdgerecht

Zalmplakjes met teriyakisaus, enokitake en mihoen

menu: januari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

saus

2
dl
sojasaus, zout
2
dl
sake
2
dl
mirin
8
el
bruine basterdsuiker
1400
g
zalmfilet (14 pl van 100 g)
olijfolie

sesamolie

300
g
sojascheuten
300
g
worteltjes
300
g
peultjes
300
g
enokitake
14
pl
gerookte bacon, dun gesneden
300
g
japanse noodles
14
tk
koriander
sesamzaadjes

bereiding

  1. Verwarm voor de saus de sojasaus met sake, mirin en de basterdsuiker tot alles opgelost is.
  2. Rooster de sesamzaadjes.
  3. Snijd de wortels en de peultjes in gelijke julienne en blancheer ze kort.
  4. Bak voor uitserveren de sojascheuten en worteltjes met peultjes krokant in de wok met wat olijf en sesamolie(niet teveel sesamolie).
  5. Wikkel de enokitake in een plakje bacon en herhaal dit 14 keer.
  6. Laat ze ong. 12 minuten bakken in de oven op 160 graden voor uitserveren.
  7. Kook de noodles kort gaar.
  8. Snijd de zalm in plakjes van 100g. Bak de zalm in weinig olijfolie tot het is dichtgeschroeid en begin direct met de saus te overgieten.
  9. Draai regelmatig voorzichtig om en blijf sausen tot de vis gaar is. Zet de filet in de warmhoudkast.
  10. Laat daarna de saus inkoken tot het bijna stroperig wordt.

presentatie

  1. Maak met de teriyakisaus een Japanse tekening op bord.
  2. Leg de noodles met groenten en vis op een decoratieve manier op het bord.
  3. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en een takje koriander.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten