
hoofdingrediënten
saus
2
dl
sojasaus, zout
2
dl
sake
2
dl
mirin
8
el
bruine basterdsuiker
1400
g
zalmfilet (14 pl van 100 g)
olijfolie
sesamolie
300
g
sojascheuten
300
g
worteltjes
300
g
peultjes
300
g
enokitake
14
pl
gerookte bacon, dun gesneden
300
g
japanse noodles
14
tk
koriander
sesamzaadjes
bereiding
- Verwarm voor de saus de sojasaus met sake, mirin en de basterdsuiker tot alles opgelost is.
- Rooster de sesamzaadjes.
- Snijd de wortels en de peultjes in gelijke julienne en blancheer ze kort.
- Bak voor uitserveren de sojascheuten en worteltjes met peultjes krokant in de wok met wat olijf en sesamolie(niet teveel sesamolie).
- Wikkel de enokitake in een plakje bacon en herhaal dit 14 keer.
- Laat ze ong. 12 minuten bakken in de oven op 160 graden voor uitserveren.
- Kook de noodles kort gaar.
- Snijd de zalm in plakjes van 100g. Bak de zalm in weinig olijfolie tot het is dichtgeschroeid en begin direct met de saus te overgieten.
- Draai regelmatig voorzichtig om en blijf sausen tot de vis gaar is. Zet de filet in de warmhoudkast.
- Laat daarna de saus inkoken tot het bijna stroperig wordt.
presentatie
- Maak met de teriyakisaus een Japanse tekening op bord.
- Leg de noodles met groenten en vis op een decoratieve manier op het bord.
- Garneer met geroosterde sesamzaadjes en een takje koriander.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


