Voorgerecht

Zalmkoepel

menu: januari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

Zalm, komkommer

Zalmkoepel

28
pl
gerookte zalm (rechthoekig)
400
g
pomodoritomaten
300
g
ricotta
250
g
hollandse garnalen
olijfolie
zout en peper

Komkommerspaghetti

1
st
komkommer

Vinaigrette

0,5
dl
aceto balsamico bianco
1,5
dl
olijfolie extra vergine
0,5
tl
mosterd
zout, peper en poedersuiker

Dillemayonaise

1
dl
creme fraiche
0,7
dl
slagroom
1/2
bs
dille
frambozenazijn, zout en peper

Garnituur

75
g
veldsla
0,25
st
frisée
zalmeitjes

bereiding

  1. Koepel: Bekleed de binnenkant van een grote pollepel met plastic folie en leg daarop een plak gerookte zalm.
  2. Plisseer de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Marineer de tomaten in olijfolie, zout en peper gedurende 15 minuten.
  4. Leg de tomaten op een zeef en laat ze goed uitlekken.
  5. Meng de tomaten en de garnalen door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
  6. Vul de pollepel er mee en dek af met de overige zalm, Neem de koepel zalm uit de pollepel en zet in de koelkast.
  7. Herhaal dit tot het gewenste aantal is bereikt.
  8. Vinaigrette: Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng niet te zuur op smaak.
  9. Komkommerspaghetti: Was de komkommers en gebruik de spirelli om er spaghetti van te maken (lees de gebruiksaanwijzing van de spirelli).
  10. Marineer de spaghetti in de vinaigrette.
  11. Dillemayonaise: Klop de room lobbig en meng de crême fraiche er doorheen. Houd wat dilletopjes apart, hak de dille fijn en voeg toe aan het roommengsel.
  12. Breng op smaak met zout, peper en frambozenazijn (wees voorzichtig met de azijn).
  13. Zet in de koelkast.

 

presentatie

  1. Zet de koepel zalm op de borden, garneer met de dillesaus, zalmeitjes, veldsla en frisée.
  2. Leg er eventueel wat achtergehouden dilletopjes op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Montravel Blanc Sec, Pecorino docg Offida

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten