Amuse

Zalmcrème met zalmtartaar, miniloempia met gamba

menu: maart 2010

14 personen

hoofdingrediënten

zalmcreme

200
g
gerookte zalm
1
tl
citroensap of iets minder (let op niet te veel, naar smaak)
1
tl
sojasaus
1
el
olijfolie
3
dl
slagroom
peper

zalmtartaar

150
g
rauwe zalm
1
stng
bleekselderij
1
st
sjalotje
50
g
doperwtjes
50
g
sugar snaps
100
g
haricoverts
verse koriander (niet te veel, is snel overheersend) naar smaak
½
dl
olijfolie
peper en zout

miniloempia

1
st
avocado, rijp
7
st
gamba’s (grote maat)
olijfolie
1
tn
knoflook
citroenrasp (naar smaak)
14
st
loempiavellen 15x15 cm
eiwit
sesamzaadjes
zout en peper

currycreme

1
st
avocado, rijp
1
el
kerrie
1
tl
currypasta (lep op, is erg sterk van smaak)
30
ml
ongeslagen room

bereiding

  1. Zalmgerecht. Draai de gerookte zalm, citroensap, sojasaus en olijfolie in de keukenmachine fijn.
  2. Schep de ongeslagen room erdoor en zeef het mengsel door een fijne zeef.
  3. Giet alles in een sifon met 2 gaspatronen. Bij het vullen ondersteboven houden.
  4. Schud hem 3 tot 4 x krachtig en zet koel weg tot gebruik.
  5. Snijd de rauwe zalm samen met de geblancheerde bleekselderij ( eerst schillen) en sjalotje in piepkleine blokjes en breng op smaak.
  6. Kook de erwtjes, sugar snaps en haricoverts beetgaar.
  7. Snijd de sugar snaps in schuine stukjes en de haricoverts in kleine stukjes.
  8. Snijd wat koriander fijn en houd wat apart voor de garnering.
  9. Meng de gemende groenten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  10. Loempia. Snijd het vruchtvlees van de avocado in gelijkmatige kleine blokjes.
  11. Pel de gamba’s, kerf ze en haal de zwarte darm eruit.
  12. Verhit in een pan de olijfolie en knoflook en zet de gamba’s hierin aan.
  13. Hak ze grof, kruid ze met peper en zout en schep de kleine stukjes avocado erdoorheen.
  14. Breng op smaak met citroenrasp.
  15. Leg de loempiavellen plat neer.
  16. Leg een schepje vulling in het midden en sla beide zijkanten over de vulling heen.
  17. Rol ze op als een loempia. Bestrijk ze met eiwit en wentel ze door de sesamzaadjes.
  18. pureer voor de crème de avocado en meng met de kerrie en currypasta.
  19. Frituur voor uitgifte op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn en dien op met een toefje crème.

presentatie

  1. Zalmgerecht. Schep een laagje groenten in een amuseglaasje.
  2. Leg hierop een laagje zalmtartaar.
  3. Spuit hierop een toef gerookte zalmcrème met de sifon.
  4. Garneer af met een klein takje koriander.
  5. Neem een langwerpig bordje en leg daar de loempia met crème op en zet het glaasje ernaast.
  6. Het verdient de voorkeur eerst het zalmhapje te nuttigen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten