hoofdingrediënten
zalmcreme
200
g
gerookte zalm
1
tl
citroensap of iets minder (let op niet te veel, naar smaak)
1
tl
sojasaus
1
el
olijfolie
3
dl
slagroom
peper
zalmtartaar
150
g
rauwe zalm
1
stng
bleekselderij
1
st
sjalotje
50
g
doperwtjes
50
g
sugar snaps
100
g
haricoverts
verse koriander (niet te veel, is snel overheersend) naar smaak
½
dl
olijfolie
peper en zout
miniloempia
1
st
avocado, rijp
7
st
gamba’s (grote maat)
olijfolie
1
tn
knoflook
citroenrasp (naar smaak)
14
st
loempiavellen 15x15 cm
eiwit
sesamzaadjes
zout en peper
currycreme
1
st
avocado, rijp
1
el
kerrie
1
tl
currypasta (lep op, is erg sterk van smaak)
30
ml
ongeslagen room
bereiding
- Zalmgerecht. Draai de gerookte zalm, citroensap, sojasaus en olijfolie in de keukenmachine fijn.
- Schep de ongeslagen room erdoor en zeef het mengsel door een fijne zeef.
- Giet alles in een sifon met 2 gaspatronen. Bij het vullen ondersteboven houden.
- Schud hem 3 tot 4 x krachtig en zet koel weg tot gebruik.
- Snijd de rauwe zalm samen met de geblancheerde bleekselderij ( eerst schillen) en sjalotje in piepkleine blokjes en breng op smaak.
- Kook de erwtjes, sugar snaps en haricoverts beetgaar.
- Snijd de sugar snaps in schuine stukjes en de haricoverts in kleine stukjes.
- Snijd wat koriander fijn en houd wat apart voor de garnering.
- Meng de gemende groenten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Loempia. Snijd het vruchtvlees van de avocado in gelijkmatige kleine blokjes.
- Pel de gamba’s, kerf ze en haal de zwarte darm eruit.
- Verhit in een pan de olijfolie en knoflook en zet de gamba’s hierin aan.
- Hak ze grof, kruid ze met peper en zout en schep de kleine stukjes avocado erdoorheen.
- Breng op smaak met citroenrasp.
- Leg de loempiavellen plat neer.
- Leg een schepje vulling in het midden en sla beide zijkanten over de vulling heen.
- Rol ze op als een loempia. Bestrijk ze met eiwit en wentel ze door de sesamzaadjes.
- pureer voor de crème de avocado en meng met de kerrie en currypasta.
- Frituur voor uitgifte op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn en dien op met een toefje crème.
presentatie
- Zalmgerecht. Schep een laagje groenten in een amuseglaasje.
- Leg hierop een laagje zalmtartaar.
- Spuit hierop een toef gerookte zalmcrème met de sifon.
- Garneer af met een klein takje koriander.
- Neem een langwerpig bordje en leg daar de loempia met crème op en zet het glaasje ernaast.
- Het verdient de voorkeur eerst het zalmhapje te nuttigen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


