
hoofdingrediënten
6
st
citroenblaadjes (djeroek peroet)
500
g
zalmfilet
160
g
broodkruim (witbrood zonder korst)
½
bs
koriander
2
st
citroengras
1
st
spaanse peper
3
st
lenteui
2
st
eieren
2
tl
vissaus
5
st
limoenen (1 voor sap)
1
tl
peper uit de molen
bloem
100
g
gemengde groene sla (rucola, lollo rosso, bietenblad)
1
dl
zonnebloemolie
1
tl
vissaus
bereiding
- Breng 2,5 dl water met 4 citroenblaadjes aan de kook en pocheer daar de zalm in.
- Meng de afgekoelde zalm met het broodkruim, 2 zeer fijn gesnipperde citroenblaadjes, fijn gesnipperde koriander, citroengras en lenteui. Voeg de losgeklopte eieren, vissaus, peper en 1 eetlepel limoensap toe. Meng alles goed.
- Vorm hier 14 viskoekjes van. Haal ze licht door de bloem en bak ze in de arachideolie goudbruin. (houd warm)
- Snijd 4 limoenen in 28 dunne plakjes.
- Maak een dressing van de zonnebloemolie, vissaus en 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de groene salade en maak er kleine plukjes van. Meng de sla met een gedeelte van de dressing.
presentatie
- Leg op ieder bord 2 plakjes limoen een plukje groene sla en een viskoekje. En druppel wat dressing op het bordje.
- Voordat het viskoekje gegeten wordt knijpt iedereen aan tafel wat sap van het limoenschijfje over het viskoekje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


