Amuse

Zalm en limoenviskoekje

menu: oktober 2009

14 personen

hoofdingrediënten

6
st
citroenblaadjes (djeroek peroet)
500
g
zalmfilet
160
g
broodkruim (witbrood zonder korst)
½
bs
koriander
2
st
citroengras
1
st
spaanse peper
3
st
lenteui
2
st
eieren
2
tl
vissaus
5
st
limoenen (1 voor sap)
1
tl
peper uit de molen
bloem
100
g
gemengde groene sla (rucola, lollo rosso, bietenblad)
1
dl
zonnebloemolie
1
tl
vissaus

bereiding

  1. Breng 2,5 dl water met 4 citroenblaadjes aan de kook en pocheer daar de zalm in.
  2. Meng de afgekoelde zalm met het broodkruim, 2 zeer fijn gesnipperde citroenblaadjes, fijn gesnipperde koriander, citroengras en lenteui. Voeg de losgeklopte eieren, vissaus, peper en 1 eetlepel limoensap toe. Meng alles goed.
  3. Vorm hier 14 viskoekjes van. Haal ze licht door de bloem en bak ze in de arachideolie goudbruin. (houd warm)
  4. Snijd 4 limoenen in 28 dunne plakjes.
  5. Maak een dressing van de zonnebloemolie, vissaus en 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Was de groene salade en maak er kleine plukjes van. Meng de sla met een gedeelte van de dressing.

presentatie

  1. Leg op ieder bord 2 plakjes limoen een plukje groene sla en een viskoekje. En druppel wat dressing op het bordje.
  2. Voordat het viskoekje gegeten wordt knijpt iedereen aan tafel wat sap van het limoenschijfje over het viskoekje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten