Soep

Witlofsoep met ham en kaas

menu: januari 2018

14 personen

hoofdingrediënten

witlof

witlofsoep

1
kg
witlof stronkjes
1
st
ui
200
g
kruimig kokende aardappel
1,2
l
gevogeltebouillon van poeder
25
g
boter
1
dl
room
peper en zout
nootmuskaat (optioneel)

witlofschuitjes

14
bl
witlof
75
g
gekookte ham
75
g
geraspte belegen kaas
¼
bs
bieslook

Kaasstengel

2
pl
bladerdeeg
35
g
geraspte belegen kaas
gepasteuriseerd eigeel

bereiding

  1. Witlofsoep.Let op 14 kleine blaadjes apart houden voor de witlofschuitjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Was de witlof, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
  2. Smelt boter in een pan en fruit hierin zachtjes de ui en de witlof, niet laten verkleuren! Voeg hier dan de aardappel en de bouillon aan toe en laat dit gaar koken.
  3. Pureer de soep wanneer deze gaar is glad, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat.
  4. Witlofschuitjes. Neem 14 st witlofblaadjes.
  5. Snijd de bieslook in ringetjes en snijd de gekookte ham in dunne reepjes.
  6. Vermeng de gesneden ham met twee eetlepels gesneden bieslook en geraspte kaas en vul hiermee het witlofblaadje. Gratineer onder de salamander.
  7. Kaasstengel. Snijd de plakjes bladerdeeg in repen van 1 cm en besmeer ze met eigeel.
  8. Verdeel de geraspte kaas erover en bak ze af in een oven van 200ºC.

presentatie

  1. Schep de soep in een bolbord en strooi er wat ringetjes bieslook over.
  2. Zet een witlofschuitje in de soep, leg er een kaasstengel bij en serveer uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Clos Saint Yves, Mâcon La Roche-Vineuse, Masseria Li Veli - Fiano, Planalto Douro Reserva

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten