
hoofdingrediënten
kip, ananas, ham, bleekselderij
salade
2
st
granny smith
4
stng
bleekselderij
150
g
achterham, dikke plakken
250
g
kipfilet
14
st
walnoten
3
el
zure room
1
el
mayonaise
1
el
tomatenketchup
2
tl
armagnac
paprikapoeder, naar smaak
1/2
st
krop sla
peper en zout
1/2
st
ananas, eetrijp
1/2
bs
peterselie
arachideolie
bereiding
- Bestrijk de kipfilets met wat arachideolie en rook ze 4 minuten in de rookoven op laag vuur en laat afkoelen.
- Grilleer ze 4 minuten aan iedere kant en bestrijk ze af en toe met wat arachideolie.
- Bestrooi de filets met peper en zout en snijd hen in smalle reepjes.
- Schraap de stengels van de bleekselderij en blancheer kort . Snijd eveneens in smalle reepjes.
- Snijd de ham in smalle reepjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ook in smalle reepjes.
- Hak 7 walnoten grof en houd de andere 7 achter voor de garnering.
- Maak de ananas schoon, snijd de ringen in kleine stukjes en houd wat achter voor de garnering.
- Doe de ingrediënten in een grote kom en schep voorzichtig om.
- Maak een saus door de zure room flink op te kloppen. Voeg vervolgens de mayonaise, tomatenketchup en armagnac toe.
- Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.
- Schenk de saus over de salade en schep nogmaals voorzichtig om.
- Pluk, was en slinger de sla droog.
presentatie
- Neem een cocktailglas en bekleed met wat sla.
- Schep de salade erop.
- Werk af met een 1/2 walnoot wat stukjes ananas en een plukje peterselie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Pecorino docg Offida, Villa Wolf – Pinot Gris


