Voorgerecht

Waldorfsalade

menu: oktober 2015

14 personen

hoofdingrediënten

kip, ananas, ham, bleekselderij

salade

2
st
granny smith
4
stng
bleekselderij
150
g
achterham, dikke plakken
250
g
kipfilet
14
st
walnoten
3
el
zure room
1
el
mayonaise
1
el
tomatenketchup
2
tl
armagnac
paprikapoeder, naar smaak
1/2
st
krop sla
peper en zout
1/2
st
ananas, eetrijp
1/2
bs
peterselie
arachideolie

bereiding

  1. Bestrijk de kipfilets met wat arachideolie en rook ze 4 minuten in de rookoven op laag vuur en laat afkoelen.
  2. Grilleer ze 4 minuten aan iedere kant en bestrijk ze af en toe met wat arachideolie.
  3. Bestrooi de filets met peper en zout en snijd hen in smalle reepjes.
  4. Schraap de stengels van de bleekselderij en blancheer kort . Snijd eveneens in smalle reepjes.
  5. Snijd de ham  in smalle reepjes.
  6. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ook in smalle reepjes.
  7. Hak 7 walnoten grof en houd de andere 7 achter voor de garnering.
  8. Maak de ananas schoon, snijd de ringen in kleine stukjes en houd wat achter voor de garnering.
  9. Doe de ingrediënten in een grote kom en schep voorzichtig om.
  10. Maak een saus door de zure room flink op te kloppen. Voeg vervolgens de mayonaise, tomatenketchup en armagnac toe.
  11. Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.
  12. Schenk de saus over de salade en schep nogmaals voorzichtig om.
  13. Pluk, was en slinger de sla droog.  

presentatie

  1. Neem een cocktailglas en bekleed met wat sla.
  2. Schep de salade erop.
  3. Werk af met een 1/2 walnoot wat stukjes ananas en een plukje peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pecorino docg Offida, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten