Voorgerecht

Vietnamese springroll

menu: januari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

12
st
velletjes rijstpapier (formaat voor kleine loempia) 10x11 cm
1
st
komkommer
1
bs
thaise basilicum
1
bs
verse munt
1
bs
koriander
600
g
kipfilet
4
el
sojasaus
1
el
sesamolie
6
el
hoisinsaus
3
el
gehakte pindanoten
2
el
rijstazijn
10
g
verse gember
1
st
kropsla

bereiding

  1. Snijd de komkommer( zonder zaad) in zeer fijne reepjes.
  2. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en marineer ze met de fijngesneden knoflook, 3 eetlepels sojasaus, de geraspte gember en de sesamolie.
  3. Was de sla en de verse kruiden en droog voor gebruik.
  4. Meng de hoisinsaus met de rijstazijn en 1 eetlepel sojasaus.
  5. Week de velletjes rijstpapier ongeveer 1 minuut in lauwwarm water en leg ze daarna op een bord.
  6. Vang de marinade op van de kipreepjes en bak deze als laatste.
  7. Meng de hoisinsaus met 2 eetlepels marinade.
  8. Neem vervolgens een velletje rijstpapier, schik er eerst enkele blaadjes sla op, de komkommer en wat fijngesneden verse kruiden.
  9. Leg hierop wat kipreepjes en rol het strak op tot een mooi rolletje.
  10. Herhaal dit 14 keer.

presentatie

  1. Neem een bordje en maak een mooie streep met een kwastje midden op het bord.
  2. Leg hierop de verse springroll.
  3. Leg hierop een beetje hoisinsaus en garneer fijngehakte pindanoten.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten