
hoofdingrediënten
12
st
velletjes rijstpapier (formaat voor kleine loempia) 10x11 cm
1
st
komkommer
1
bs
thaise basilicum
1
bs
verse munt
1
bs
koriander
600
g
kipfilet
4
el
sojasaus
1
el
sesamolie
6
el
hoisinsaus
3
el
gehakte pindanoten
2
el
rijstazijn
10
g
verse gember
1
st
kropsla
bereiding
- Snijd de komkommer( zonder zaad) in zeer fijne reepjes.
- Snijd de kipfilets in dunne reepjes en marineer ze met de fijngesneden knoflook, 3 eetlepels sojasaus, de geraspte gember en de sesamolie.
- Was de sla en de verse kruiden en droog voor gebruik.
- Meng de hoisinsaus met de rijstazijn en 1 eetlepel sojasaus.
- Week de velletjes rijstpapier ongeveer 1 minuut in lauwwarm water en leg ze daarna op een bord.
- Vang de marinade op van de kipreepjes en bak deze als laatste.
- Meng de hoisinsaus met 2 eetlepels marinade.
- Neem vervolgens een velletje rijstpapier, schik er eerst enkele blaadjes sla op, de komkommer en wat fijngesneden verse kruiden.
- Leg hierop wat kipreepjes en rol het strak op tot een mooi rolletje.
- Herhaal dit 14 keer.
presentatie
- Neem een bordje en maak een mooie streep met een kwastje midden op het bord.
- Leg hierop de verse springroll.
- Leg hierop een beetje hoisinsaus en garneer fijngehakte pindanoten.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


