Tussengerecht

Vietnamese crepe met paddestoelen

menu: oktober 2014

14 personen

hoofdingrediënten

paddenstoelen, gemengd

crepes

240
g
rijstmeel (geen kleefrijstmeel!)
1/2
tl
kurkuma
3,2
dl
water
2
st
eieren
1
el
kristalsuiker (fijn)
zout
rijstolie

vulling

50
g
droge mungbonen
250
g
oesterzwammen
300
g
shii-take
200
g
beukenzwammen (witte)
1
tn
knoflook
250
g
tauge
3
st
lente-ui
boter, zout en peper

garnering

2
st
little gem

saus

2
dl
water
75
g
kristalsuiker
6
el
superior light sojasaus
0.1
dl
rijstazijn
2
st
limoen
1
st
gemberwortel 4 cm
1
tn
knoflook
1
st
spaanse peper (rood)

bereiding

  1. Laat de mungboontjes ten minste 1 uur in een grote hoeveelheid koud water weken.
  2. Giet ze af en laat 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.  
  3. Crêpes: Meng het rijstmeel en de kurkuma in een grote kom door elkaar. Klop er met kleine hoeveelheden tegelijk 3,2 dl koud water door en voeg dan de losgeklopte eieren, de suiker en wat zout toe. Laat minimaal 10 minuten staan, zodat het rijstmeel op kan zwellen.
  4. Verwarm voor elke crêpe 1 eetlepel rijstolie in een hete crêpepan en schenk er een dun laagje beslag in. Let op: Laat de pan telkens iets afkoelen voordat je de volgende crêpe gaat bakken (anders krijg je gatenkaas). 
  5. Houd de crêpes warm in de warmhoudkast.
  6. Saus: Pers de knoflook uit en snijd de gember ragfijn.
  7. Ontpit de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in zeer kleine stukjes.
  8. Schenk kokend water op de suiker en roer tot deze is opgelost. Voeg 4 eetlepels limoensap en de andere ingrediënten toe en roer zorgvuldig door elkaar. Laat afkoelen.
  9. Paddenstoelen: Scheur de oesterzwammen in stukjes, bestrooi met zout en witte peper en bak ze in wat boter in een koekenpan knapperig. Verwijder de stelen van de shii-take   en snijd de hoedjes in reepjes. Snijd de knoflook zeer fijn. Bestrooi de shii-take met zout en zwarte peper en bak ze in wat boter in een koekenpan. Bak aan het eind de fijngesneden knoflook kort mee. Snijd de stelen van de beukenzwammen in 2 tot 3 stukjes en eventueel de hoedjes doormidden. Bestrooi met zout en witte peper en bak ze in wat boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen bij elkaar en meng.
  10. Verwijder de puntjes van de taugé.
  11. Vlak voor uitserveren: Verwarm de paddenstoelen kort in een hete koekenpan. Voeg de taugé en mungbonen toe en meng. Leg een slablaadje op een voorverwarmd bord en leg een crêpe hier bovenop. Leg in het midden van elke crêpe een deel van het paddenstoelenmengsel en vouw voorzichtig dubbel.

presentatie

  1. Garneer met wat saus aan de voorkant van de crêpe.
  2. Bestrooi de crêpe met fijngesnipperde lente-ui.
  3. Serveer de rest van de saus in kleine schaaltjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Soave Classico ‘Superiore’, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten