Tussengerecht

Venkelsoepje met gremolata en citroenschuim

menu: september 2018

14 personen

hoofdingrediënten

venkel

soep

3
st
venkelknollen
1
st
aardappel, bloemig
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1/4
tl
kurkuma
citroensap, naar smaak
1,5
dl
room
1,2
l
groentenfond (36 g van geconcentreerde fond)
peper
pernod, scheut

gremolata

2
st
wit brood, casino
1
el
rozemarijnnaaldjes
2
el
olijfolie
1/4
tl
komijnzaad, gekneusd
1
tl
citroenschil, geraspt
zeezout

citroenschuim

1
st
ei
3
el
citroensap
1
dl
sinaasappelsap
1
dl
room
zout en peper
1,5
dl
olijfolie

garnering

1
bk
atsina cress
1/4
bs
dille

bereiding

  1. Soep: Maak de venkelknollen schoon en snijd ze fijn.
  2. Snijd de aardappel in blokjes.
  3. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
  4. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui, venkel, aardappel en knoflook aan.
  5. Voeg de kurkuma en groentenfond toe en kook gaar.
  6. Pureer de soep en zeef indien nodig.
  7. Werk af met de room, breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
  8. Citroenschuim: Klop vers ei, citroensap, sinaasappelsap en de room met een staafmixer tot een schuimig mengsel.
  9. Kruid af met zout en peper en giet tijdens het kloppen de olie er geleidelijk bij.
  10. Giet het mengsel door een zeef.
  11. Doe de massa in de kidde met 2 patronen en zet weg tot gebruik.
  12. Gremolata: Snijd de korstjes van het casinobrood en snijd het brood in kleine blokjes.
  13. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes en rozemarijn knapperig.
  14. Bak de komijn mee, voeg zout toe en laat afkoelen.
  15. Droog ze na in de oven zodat ze krokant zijn.
  16. Maak voor uitserveren de blokjes in een vijzel fijn en voeg wat geraspte citroenschil toe. 

presentatie

  1. Neem een bolbord en schep daar de venkelsoep in.
  2. Spuit er een toef citroenschuim op en strooi er wat gremolata over en werk af met de zeer fijnggeknipte dille en atsina cress.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Abadia de San Campio Albariño, Chardonnay IGT Delle Venezie, Pinot grigio, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten