
hoofdingrediënten
omelet
1
st
aubergine
50
g
serrano ham
2
st
ui
500
g
aardappel
2
dl
olijfolie
8
st
eieren
4
tk
platte peterselie
zout en peper
bereiding
- Snijd de aubergine in blokjes, snijd de uien in ringen en snijd de ham fijn.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in ca. 15 minuten gaar en giet af.
- Zet een koekenpan (gebruik de Greenpan) met een flinke scheut olijfolie op matig vuur en bak de aubergineblokjes met de uienringen in ca. 10 minuten gaar.
- Als het auberginemengsel goed gaar is, voeg dan de gare aardappelblokjes toe.
- Klop de eieren los, vermeng met het aubergine-ui-aardappelmengsel en de ham en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Doe het geheel terug in de koekenpan en laat op laag vuur garen. Keer halverwege om en laat de andere kant garen.
- Snijd de peterselie fijn voor garnering.
presentatie
- Leg de tortilla op een groot bord en snijd in 14 gelijke punten.
- Garneer met peterselie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha


