Tapas

Tortilla met aubergine en serranoham

menu: december 2015

14 personen

hoofdingrediënten

omelet

1
st
aubergine
50
g
serrano ham
2
st
ui
500
g
aardappel
2
dl
olijfolie
8
st
eieren
4
tk
platte peterselie
zout en peper

bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes, snijd de uien in ringen en snijd de ham fijn.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  3. Kook de aardappelblokjes in ca. 15 minuten gaar en giet af.
  4. Zet een koekenpan (gebruik de Greenpan) met een flinke scheut olijfolie op matig vuur en bak de aubergineblokjes met de uienringen in ca. 10 minuten gaar.
  5. Als het auberginemengsel goed gaar is, voeg dan de gare aardappelblokjes toe.
  6. Klop de eieren los, vermeng met het aubergine-ui-aardappelmengsel en de ham en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Doe het geheel terug in de koekenpan en laat op laag vuur garen. Keer halverwege om en laat de andere kant garen.
  8. Snijd de peterselie fijn voor garnering.

presentatie

  1. Leg de tortilla op een groot bord en snijd in 14 gelijke punten.
  2. Garneer met peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten