
hoofdingrediënten
tonijn
Tonijnblokjes
250
g
tonijnfilet
zonnebloemolie
peper en zout
kameya original wasabi furikake
tonijntartaar
400
g
tonijnfilet
1
st
limoen (alleen rasp)
20
tk
bieslook
3
el
creme fraiche
peper
Advocado
250
g
avocado, diepvries
1
st
limoen
3
tk
koriander
peper en zout
1
el
creme fraiche
Zoetzure tomaatjes
2
dl
azijn
2
dl
water
200
g
suiker
1/2
st
rode peper
1
st
gember van 3 cm
28
st
cherry tomaatjes
Salade
1
st
little gem
1
bk
mosterd cress
3
el
geitenkaasbolletjes
Ganzen levercreme
1/2
tl
groentebouillon (30 g concentraat op 1 ltr)
1/2
tl
mierikswortelrasp
1
el
witte port
5
g
yuzu
100
g
ganzenlever
zout en peper
1
st
steranijs
bereiding
- Tonijnblokjes: Snijd 250 gram tonijn in repen.
- Schroei deze in een hete pan dicht met wat zonnebloemolie.
- Bestrooi met zout en peper.
- Strooi wat kameya op een bord en rol dun door de kameya.
- Snijd hierna de repen tonijn in blokjes van 1,5 cm.
- Tonijntartaar: Snijd 400 gram tonijn tot fijne tartaar.
- Breng de tonijn tartaar op smaak met limoenrasp, bieslook, crème fraîche, zout en peper.
- Doe de tartaar in een spuitzak met een groot spuitmondje en leg tot gebruik weg in de koelkast.
- Ganzenlevercrème: Maak de groentebouillon door een 1/2 theelepel concentraat op te lossen in 40 ml water en doe hier de steranijs, de mierikswortelrasp, de port en de yuzu bij.
- Laat dit even zachtjes trekken tot de smaken goed ingetrokken zijn.
- Haal de pan van het vuur en haal de steranijs er uit.
- Snijd de ganzenlever in stukjes en voeg toe aan de bouillon.
- Pureer alles fijn met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de puree in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
- Avocadopuree: Hak het vruchtvlees fijn en maak het aan met limoensap, limoenrasp, fijngesneden koriander, creme fraiche en zout en peper.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Zoetzure tomaatjes: Kook de azijn met water, suiker, peper en gember op.
- Snijd de tomaatjes in en pliceer ze 20 seconden in kokend water.
- Laat de tomaatjes hierna schrikken in ijskoud water.
- Verwijder het velletje van de tomaatjes.
- Leg de gepelde tomaatjes in de zoetzure marinade.
- Salade: Snijd de kern uit de sla en snijd in zeer kleine reepjes.
presentatie
- Presentatie: Schep de tonijntartaar onderin het bolbord.
- Verdeel hierover de ganzenlevercreme en strijk glad.
- Verdeeel de geitenkaasbolletjes over de crème en zet de blokjes tonijn erop.
- Verdeel de tomaatjes en de avocado over het bord.
- Garneer met de reepjes sla en de mosterdcress.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Chardonnay ‘234’, Il Borgo


