
hoofdingrediënten
couscous
200
g
vleestomaten (zeer rijp)
75
g
half zongedroogde tomaatjes (op marinade met kruiden)
½
st
komkommer
1
tn
knoflook
2
el
rode wijnazijn
1
dl
olijfolie
200
g
couscous
1
el
ras-el-hanout (naar smaak)
3
el
verse munt
3
el
verse koriander
2
st
limoen
peper en zout
150
g
hollandse garnalen
dressing
1½
dl
mayonaise (basisreceptuur)
1
el
honing
1
el
malaysian curry (let op, is scherp)
½
st
citroen
peper en zout
3
tk
koriander (voor garnering)
bereiding
- Couscous: Pureer de tomaten, halfzongedroogde tomaten, geschilde komkommer en knoflook,
- Meng de rode wijnazijn en de olijfolie in de blender.
- Meng de couscous met het mengsel, zie punt 1, en verwarm zeer voorzichtig, ongeveer 5 minuten, tot de couscous zacht geworden is en het vocht heeft opgenomen. Laat afkoelen.
- Breng de couscous op smaak met ras-el-hanout, munt, koriander, limoensap, zestes van limoen, peper en zout.
- Maak mayonaise en voeg honing en curry naar smaak toe. Breng op smaak met wat citroensap en zestes van de citroen, peper en zout. Doe de mayonaise in een spuitzak.
presentatie
- Vul 14 glaasjes met de couscoussalade en leg hierop de Hollandse garnaaltjes.
- Garneer met een toefje currymayonaise en een plukje koriander.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


