Voorgerecht

Terrine van snoekbaars en Noorse garnalen

menu: februari 2014

14 personen

hoofdingrediënten

snoekbaars, garnalen

terrine

600
g
snoekbaars filet, zonder vel
6
bl
gelatine
4,5
dl
pocheervocht, visbouillon
300
g
noorse garnalen
1/4
bs
peterselie
1/4
bs
dragon
1/4
bs
bieslook
1/2
st
citroen
2
st
komkommer

kruidenroom

2
el
kruidenmengsel, zie hierboven
100
g
crème fraîche
100
g
mayonaise ( zie basisrecept)

bereiding

  1. Vulling: Snijd de snoekbaarsfilet in lange repen.
  2. Pocheer de vis in zoveel visbouillon tot de vis net onder staat.
  3. De vis mag niet koken!!
  4. Als de vis gaar is voorzichtig uit het pocheervocht scheppen.
  5. Bewaar het pocheervocht (4,5 dl).
  6. Week de gelatine in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine op in het warme pocheervocht en laat afkoelen. 
  7. Voor het garnalenmengsel de peterselie, dragon en bieslook fijnsnijden. Houd wat takjes apart voor de garnering.
  8. Bewaar 2 eetlepels van het kruidenmengsel voor de kruidenroom.
  9. Hak de garnalen grof en meng deze met het kruidenmengsel naar smaak.
  10. Rasp de citroen en voeg naar smaak toe aan het kruidenmengsel.
  11. Bewaar de citroen om hiermee, indien nodig, de kruidenroom op smaak te brengen.
  12. Komkommer: Snijd de komkommer met schil over de lengte op de snijmachine stand 6.
  13. Neem de halfronde terrinevorm van 24 cm. en bekleed met plastic folie. Houd wat extra over om de terrine af te dekken. 
  14. Leg de plakjes komkommer erin zodat ze elkaar overlappen en laat de uiteinden eroverheen hangen.
  15. Hiermee dek je de terrine af.
  16. Leg een dun laagje gelei op de komkommer, daarop een laagje snoekbaars, daarna een laagje gelei en het garnalenmengsel. Zo bouw je de terrine op.
  17. Vouw als laatste de terrine dicht met de komkommer en dek af met plastic folie.
  18. Laat even afkoelen in de blastchiller.
  19. Als de terrine is opgesteven kun je er plakjes van snijden.
  20. Op kamertemperatuur serveren.
  21. Kruidenroom: Meng de kruiden met de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.

presentatie

  1. Leg een plakje van de terrine op een bordje en garneer met een quenelle kruidenroom en een takje kruid.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chablis 1er Cru Les Vaillons, Custoza DOC

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten