
hoofdingrediënten
snoekbaars, garnalen
terrine
600
g
snoekbaars filet, zonder vel
6
bl
gelatine
4,5
dl
pocheervocht, visbouillon
300
g
noorse garnalen
1/4
bs
peterselie
1/4
bs
dragon
1/4
bs
bieslook
1/2
st
citroen
2
st
komkommer
kruidenroom
2
el
kruidenmengsel, zie hierboven
100
g
crème fraîche
100
g
mayonaise ( zie basisrecept)
bereiding
- Vulling: Snijd de snoekbaarsfilet in lange repen.
- Pocheer de vis in zoveel visbouillon tot de vis net onder staat.
- De vis mag niet koken!!
- Als de vis gaar is voorzichtig uit het pocheervocht scheppen.
- Bewaar het pocheervocht (4,5 dl).
- Week de gelatine in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine op in het warme pocheervocht en laat afkoelen.
- Voor het garnalenmengsel de peterselie, dragon en bieslook fijnsnijden. Houd wat takjes apart voor de garnering.
- Bewaar 2 eetlepels van het kruidenmengsel voor de kruidenroom.
- Hak de garnalen grof en meng deze met het kruidenmengsel naar smaak.
- Rasp de citroen en voeg naar smaak toe aan het kruidenmengsel.
- Bewaar de citroen om hiermee, indien nodig, de kruidenroom op smaak te brengen.
- Komkommer: Snijd de komkommer met schil over de lengte op de snijmachine stand 6.
- Neem de halfronde terrinevorm van 24 cm. en bekleed met plastic folie. Houd wat extra over om de terrine af te dekken.
- Leg de plakjes komkommer erin zodat ze elkaar overlappen en laat de uiteinden eroverheen hangen.
- Hiermee dek je de terrine af.
- Leg een dun laagje gelei op de komkommer, daarop een laagje snoekbaars, daarna een laagje gelei en het garnalenmengsel. Zo bouw je de terrine op.
- Vouw als laatste de terrine dicht met de komkommer en dek af met plastic folie.
- Laat even afkoelen in de blastchiller.
- Als de terrine is opgesteven kun je er plakjes van snijden.
- Op kamertemperatuur serveren.
- Kruidenroom: Meng de kruiden met de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
presentatie
- Leg een plakje van de terrine op een bordje en garneer met een quenelle kruidenroom en een takje kruid.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chablis 1er Cru Les Vaillons, Custoza DOC


