hoofdingrediënten
aardappelsalade
500
g
vastkokende aardappels
4
el
truffelmayonaise (zelf maken, zie recept hieronder)
peper en zout
truffelmayonaise
60
g
gepast. eidooier
3
el
witte wijnazijn
2
el
truffelpasta
4
el
maïsolie
6
el
walnotenolie
peper en zout
tartaartje
600
g
runderstaartstuk
40
g
augurk
1
el
kappertjes
2
st
sjalotjes
1
el
mosterd
peper en zout
1
el
truffelmayonaise
garnering
1
bs
bieslook
14
st
kwarteleitjes
balsamicosiroop
bereiding
- Aardappelsalade. Snijd de aardappels in kleine blokjes en blancheer in gezouten water.
- Laat ze uitlekken en afkoelen. Meng met truffelmayonaise en breng op smaak.
- Truffelmayonaise:Klop alle ingrediënten,, behalve de olie door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat.
- Tartaartje. Pel en snipper een sjalotje en snijd de augurk in zeer fijne blokjes.
- Hak de kappertjes fijn.
- Snijd het vlees in dunne repen en vervolgens in fijne blokjes.
- Voeg peper en zout toe.
- Voeg de overige ingrediënten toe.
- Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan.
presentatie
- Zet op het bord een rechthoekig stekertje en vul met een laagje aardappelsalade en druk licht aan.
- Verdeel daarop de aangemaakte tartaar.
- Leg daarop het kwarteleitje.
- Garneer af met de truffelmayonaise, balsamicosiroop en wat bieslook naar eigen fantasie!
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


