Voorgerecht

Taartje van runderstaartstuk

menu: maart 2010

14 personen

hoofdingrediënten

aardappelsalade

500
g
vastkokende aardappels
4
el
truffelmayonaise (zelf maken, zie recept hieronder)
peper en zout

truffelmayonaise

60
g
gepast. eidooier
3
el
witte wijnazijn
2
el
truffelpasta
4
el
maïsolie
6
el
walnotenolie
peper en zout

tartaartje

600
g
runderstaartstuk
40
g
augurk
1
el
kappertjes
2
st
sjalotjes
1
el
mosterd
peper en zout
1
el
truffelmayonaise

garnering

1
bs
bieslook
14
st
kwarteleitjes
balsamicosiroop

bereiding

  1. Aardappelsalade. Snijd de aardappels in kleine blokjes en blancheer in gezouten water.
  2. Laat ze uitlekken en afkoelen. Meng met truffelmayonaise en breng op smaak.
  3. Truffelmayonaise:Klop alle ingrediënten,, behalve de olie door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe totdat een mooie gladde massa ontstaat.
  4. Tartaartje. Pel en snipper een sjalotje en snijd de augurk in zeer fijne blokjes.
  5. Hak de kappertjes fijn.
  6. Snijd het vlees in dunne repen en vervolgens in fijne blokjes.
  7. Voeg peper en zout toe.
  8. Voeg de overige ingrediënten toe.
  9. Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan.

presentatie

  1. Zet op het bord een rechthoekig stekertje en vul met een laagje aardappelsalade en druk licht aan.
  2. Verdeel daarop de aangemaakte tartaar.
  3. Leg daarop het kwarteleitje.
  4. Garneer af met de truffelmayonaise, balsamicosiroop en wat bieslook naar eigen fantasie!

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten