Hoofdgerecht

Stoofschotel van ree en rodekoolcrumble

menu: december 2017

14 personen

hoofdingrediënten

reepoulet, rode kool

reepoulet

1,5
kg
reepoulet
200
g
zilveruitjes, vers
300
g
shii-take
boter
3
bl
laurierblad
75
g
bessengelei
2
pl
kruidkoek
5
dl
rode kookwijn
7,5
dl
wildfond ( 25 g v d geconcentreerde fond)
peper en zout
8
st
jenerverbessen

Rodekoolcrumble

600
g
kruimige aardappel
1
st
rode kool
30
g
boter
2
st
rode ui
1
st
kaneelstokje
1
st
laurierblad
100
g
walnoten
3
st
elstar
125
g
kastanjes, gekookt
2
el
rozijnen
1
tl
kaneel
1
el
suiker
1
st
ei
1
el
maizena
50
g
boter
50
g
paneermeel
peper en zout, kruidnagelpoeder
3
dl
bessensap
beurre culinair
kruidnagelpoeder, naar smaak

bereiding

  1. Stoof van ree: Neem twee grote stoofpannen en bak hierin de reepoulet in de boter licht aan.
  2. Pel de verse zilveruitjes en voeg toe aan het vlees.
  3. Giet de wildfond en rode wijn erover en voeg de kruidkoek, laurier en jeneverbessen toe.
  4. Verwijder de stelen van de shii-take en snijd de paddestoel in repen.
  5. Laat het geheel zachtjes stoven op de doorkookplaat en voeg na ongeveer 1 uur de bessengelei en gesneden shii-take toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rodekoolcrumble: Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  7. Kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten, giet af en laat afkoelen.
  8. Snijd de rode kool in fijne reepjes.
  9. Fruit de fijngesneden rode uien in de boter, voeg de rode kool, bessensap, kruidnagelpoeder, het kaneelstokje en laurier toe.
  10. Leg de deksel op de pan, laat een uurtje zachtjes smoren en breng op smaak met peper en zout.
  11. Roer een beetje water met de maizena aan en meng bij de rode kool.
  12. Laat dit 1 minuut koken zodat het kookvocht dik wordt.
  13. Haal de laurier en het kaneelstokje eruit.
  14. Verwarm de oven op 180ºC.
  15. Meng de aardappelblokjes met grof gehakte walnoten, ei, zout en peper.
  16. Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1,5 cm .
  17. Verkruimel de kastanjes en meng met de appelblokjes, rozijn, kaneel en suiker.
  18. Let op : je kunt ook 2 grote ovenschalen nemen en zo serveren op de tafel of je kunt per persoon een ramequin bakje vullen. Ramequinbakjes: Vet 14 ramequinbakjes in met boter en vul deze tot de helft met de rode kool en vervolgens een laagje appelmengsel en als laatste het aardappelmengsel.
  19. Strooi hier wat paneermeel over en druppel er wat beurre culinair over.
  20. Bak de crumble 30 minuten op 180ºC voor uitserveren in de oven goudbruin en krokant.

presentatie

  1. Plaats een ring op het bord, leg hier het stoofvlees in en verwijder de ring.
  2. Zet er een ramequin met de rode koolcrumble naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

CORETTE Pinot Noir, Les Galets Rouge

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten