
hoofdingrediënten
reepoulet, rode kool
reepoulet
1,5
kg
reepoulet
200
g
zilveruitjes, vers
300
g
shii-take
boter
3
bl
laurierblad
75
g
bessengelei
2
pl
kruidkoek
5
dl
rode kookwijn
7,5
dl
wildfond ( 25 g v d geconcentreerde fond)
peper en zout
8
st
jenerverbessen
Rodekoolcrumble
600
g
kruimige aardappel
1
st
rode kool
30
g
boter
2
st
rode ui
1
st
kaneelstokje
1
st
laurierblad
100
g
walnoten
3
st
elstar
125
g
kastanjes, gekookt
2
el
rozijnen
1
tl
kaneel
1
el
suiker
1
st
ei
1
el
maizena
50
g
boter
50
g
paneermeel
peper en zout, kruidnagelpoeder
3
dl
bessensap
beurre culinair
kruidnagelpoeder, naar smaak
bereiding
- Stoof van ree: Neem twee grote stoofpannen en bak hierin de reepoulet in de boter licht aan.
- Pel de verse zilveruitjes en voeg toe aan het vlees.
- Giet de wildfond en rode wijn erover en voeg de kruidkoek, laurier en jeneverbessen toe.
- Verwijder de stelen van de shii-take en snijd de paddestoel in repen.
- Laat het geheel zachtjes stoven op de doorkookplaat en voeg na ongeveer 1 uur de bessengelei en gesneden shii-take toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Rodekoolcrumble: Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
- Kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten, giet af en laat afkoelen.
- Snijd de rode kool in fijne reepjes.
- Fruit de fijngesneden rode uien in de boter, voeg de rode kool, bessensap, kruidnagelpoeder, het kaneelstokje en laurier toe.
- Leg de deksel op de pan, laat een uurtje zachtjes smoren en breng op smaak met peper en zout.
- Roer een beetje water met de maizena aan en meng bij de rode kool.
- Laat dit 1 minuut koken zodat het kookvocht dik wordt.
- Haal de laurier en het kaneelstokje eruit.
- Verwarm de oven op 180ºC.
- Meng de aardappelblokjes met grof gehakte walnoten, ei, zout en peper.
- Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1,5 cm .
- Verkruimel de kastanjes en meng met de appelblokjes, rozijn, kaneel en suiker.
- Let op : je kunt ook 2 grote ovenschalen nemen en zo serveren op de tafel of je kunt per persoon een ramequin bakje vullen. Ramequinbakjes: Vet 14 ramequinbakjes in met boter en vul deze tot de helft met de rode kool en vervolgens een laagje appelmengsel en als laatste het aardappelmengsel.
- Strooi hier wat paneermeel over en druppel er wat beurre culinair over.
- Bak de crumble 30 minuten op 180ºC voor uitserveren in de oven goudbruin en krokant.
presentatie
- Plaats een ring op het bord, leg hier het stoofvlees in en verwijder de ring.
- Zet er een ramequin met de rode koolcrumble naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
CORETTE Pinot Noir, Les Galets Rouge


