
hoofdingrediënten
grote vleestomaat
3
st
vleestomaten
1
st
rode puntpaprika
2
tn
knoflook
2
st
sjalot
¼
bs
peterselie
1,5
st
voorgebakken stokbrood
olijfolie extra vergine
zout en peper
bereiding
- Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het lichtbruin is.
- Snijd in schuine plakken en bestrijk met olijfolie.
- Leg de plakken stokbrood vlak voor uitserveren onder de salamander zodat ze krokant worden.
- Snipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook uit.
- Snijd de tomaten en de paprika in stukjes.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes met de geperste knoflook aan.
- Voeg de gesneden tomaten en paprika toe en laat het mengsel op laag vuur koken, roer regelmatig tot het vocht verdampt is.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn.
presentatie
- Smeer op elk stukje stokbrood wat van het tomatenmengsel en strooi er wat gehakte peterselie over en leg de stukjes op twee grote ronde borden.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha


