Tapas

Stokbrood met tomaat

menu: december 2015

14 personen

hoofdingrediënten

grote vleestomaat

3
st
vleestomaten
1
st
rode puntpaprika
2
tn
knoflook
2
st
sjalot
¼
bs
peterselie
1,5
st
voorgebakken stokbrood
olijfolie extra vergine
zout en peper

bereiding

  1. Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het lichtbruin is.
  2. Snijd in schuine plakken en bestrijk met olijfolie.
  3. Leg de plakken stokbrood vlak voor uitserveren onder de salamander zodat ze krokant worden. 
  4. Snipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook uit.
  5. Snijd de tomaten en de paprika in stukjes.
  6. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes met de geperste knoflook aan.
  7. Voeg de gesneden tomaten en paprika toe en laat het mengsel op laag vuur koken, roer regelmatig tot het vocht verdampt is.
  8. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  9. Hak de peterselie fijn.

presentatie

  1. Smeer op elk stukje stokbrood wat van het tomatenmengsel en strooi er wat gehakte peterselie over en leg de stukjes op twee grote ronde borden.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten