
hoofdingrediënten
citroen
Citroensorbetijs
4
st
citroenen
250
g
fijne kristalsuiker
4
dl
water
½
st
sinaasappel
Spoom
1
fl
asti spumante koud
4
el
gin koud
¼
bs
munt
bereiding
- Citroensorbetijs: Het is belangrijk dat zowel de Asti Spumante als ook de Gin koud is. Zet de glazen in de vriezer.
- Was de citroenen en sinaasappel goed. Rasp de schil van de citroenen en sinaasappel.
- Pers de citroenen en ½ sinaasappel uit.
- Doe de suiker samen met het water, rasp en sap in een pan. Breng het aan de kook. Roer het goed door en kook dit mengsel ongeveer 4 minuten. De suiker moet volledig opgelost zijn. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
- Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai er sorbetijs van.
presentatie
Serveren:
- Meng de gin en Asti Spumante.
- Leg in een champagneglas een bolletje citroensorbetijs
- Vul de glazen daarna met Asti Spumante/Gin en decoreer met een klein takje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


