Spoom

Spoom met Asti Spumante, citroensorbet en gin

menu: november 2015

14 personen

hoofdingrediënten

citroen

Citroensorbetijs

4
st
citroenen
250
g
fijne kristalsuiker
4
dl
water
½
st
sinaasappel

Spoom

1
fl
asti spumante koud
4
el
gin koud
¼
bs
munt

bereiding

  1. Citroensorbetijs: Het is belangrijk dat zowel de Asti Spumante als ook de Gin koud is. Zet de glazen in de vriezer.
  2. Was de citroenen en sinaasappel goed. Rasp de schil van de citroenen en sinaasappel. 
  3. Pers de citroenen en ½ sinaasappel uit.
  4. Doe de suiker samen met het water, rasp en sap in een pan. Breng het aan de kook. Roer het goed door en kook dit mengsel ongeveer 4 minuten. De suiker moet volledig opgelost zijn. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  5. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai er sorbetijs van.

presentatie

Serveren:

  1. Meng de gin en Asti Spumante.
  2. Leg in een champagneglas een bolletje citroensorbetijs
  3. Vul de glazen daarna met Asti Spumante/Gin en decoreer met een klein takje munt.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten