Nagerecht

Souffle van kwark en honing met compote en kaneelijs

menu: januari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

souffle

450
g
boerenkwark
200
g
eidooiers
300
g
eiwit
200
g
suiker
2
el
honing
3
tl
aardappelzetmeel
boter om schaaltje te bestrijken
suiker om schaaltje te bestrooien
kaneelsuikermengsel

compote

6
st
elstar appels, in fijne blokjes gesneden
1
st
citroen
3
st
verveinetheezakjes
100
g
geleisuiker

kaneelijs

3
dl
melk
2
dl
slagroom
180
g
eidooier
150
g
suiker
3
st
kaneelstokjes
5
g
kaneelpoeder
1
st
limoen

bereiding

  1. Vet de souffleschaaltjes in met zachte boter, bestrooi met suiker en zet koel weg.
  2. Meng de losgeklopte eidooiers met de kwark, honing en zetmeel.
  3. Sla de eiwitten met de suiker stevig in de Kitchen Aid tot er een mooi glimmend schuim ontstaat.
  4. Spatel voorzichtig het geslagen eiwit door het kwarkmengsel.
  5. Giet dit mengsel in een schenkkan en daarna in de besuikerde schaaltjes.
  6. Strijk strak af met een paletmes en draai het randje schoon met je vinger.
  7. Bak voor gebruik af in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten bij 175 graden.
  8. kaneelijs: Breng de room aan de kook met de melk. Voeg de kaneelstokjes toe en laat 5 minuten trekken op laag vuur ( niet koken).
  9. Haal de kaneelstokjes eruit.
  10. Klop de eidooiers samen met de suiker en het kaneelpoeder met de mixer tot het bijna wit is. Roer daarna het warme melkroommengsel beetje bij beetje door het eimengsel en klop au bain Marie( het mag niet koken)luchtig met een garde.
  11. Er ontstaat een mooie lobbige massa.
  12. Blijf luchtig kloppen tot het mengsel is afgekoeld er draai er ijs van in de ijsmachine.
  13. Appelcompote: De appelblokjes met de geleisuiker, het sap en rasp van de citroen en de theezakjes zachtjes laten koken en daarna af laten koelen.
  14. Haal de theezakjes eruit.
  15. Wrijf kaneel met suiker in een vijzel tot fijn poeder.

presentatie

  1. Neem een klein wit schaaltje.
  2. Leg er wat afgekoelde compote in er plaats hierop een klein bolletje ijs.
  3. Rasp op het ijs wat limoenschil.
  4. Bestrooi de souffle met kaneelsuiker poeder.
  5. Zet het souffleschaaltje op een bord met het schaaltje met appel en ijs ernaast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten