Spoom

Sorbet saffrané - Citroensorbet, gearomatiseerd met saffraan

menu: februari 2003

14 personen

hoofdingrediënten

5
dl
water
150
g
suiker
10
st
saffraandraadjes
5
st
citroenen, het sap ervan
½
cl
pernod
1
st
eiwit
1
st
citroen

bereiding

  1. Zet 12 brede champagne-coupes in de vriezer. Breng het water met de suiker en de saffraan draadjes aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Zeef het en laat de siroop afkoelen. Roer de dan het gezeefde citroensap en de Pernod door en draai er t.z.t. in de sorbetière een mooi ijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijfgeslagen eiwit toe.

presentatie

  1. Leg een paar kleine bolletjes saffraan-ijs in de koude champagne-coupes en garneer die met een half plakje citroen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten