Spoom

Sorbet de rhubarbe et fraise - Rabarber / aardbeien sorbet

menu: juli 2004

14 personen

hoofdingrediënten

400
g
rabarber
55
g
suiker
1
el
water
150
g
aardbeien
1,7
dl
room
1,4
dl
melk
10
g
suiker
3
el
kirsch
7
st
mooie aardbeien met een kroontje

bereiding

  1. Zet 14 brede ijs-coupes in de vriezer. Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van 1 ½ cm. Doe deze in een pan en voeg de suiker en het water toe. Breng het langzaam aan de kook. Roer regelmatig en kook de rabarber tot deze zacht wordt en uiteen begint te vallen. (ca 14 minuten) Zet ze dan koel weg. Maak de aardbeien schoon, doe ze in een mixer en pureer ze. Druk deze puree door een fijne zeef en zet de massa dan ook koel weg. Verwarm de room en de melk tot lauw / warm en los er de suiker in op. Laat het dan afkoelen.
  2. Voeg de rabarber, de aardbeienpuree, het roommengsel en de kirsch bij elkaar. Dek het af met plastic-folie en laat de massa ca één uur in de koeling rusten. Draai er in de sorbetière een mooi sorbet-ijs van.

presentatie

  1. Schep een paar kleien bolletje ijs in de koude coupes. Snijd elke aardbei in vieren en garneer elke coupe met 2 kwarten.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten