hoofdingrediënten
750
g
rabarber (schoon gewicht)
1
st
gespleten vanillestokje
225
g
suiker
1
st
kaneelstokje
1½
st
citroen, het sap ervan
2
dl
spumante
1
st
eiwit
12
bl
munt
bereiding
- Zet 12 brede champagnecoupes in de vriezer. Snijd de geschilde rabarber in kleine blokjes en meng ze met de vanille, suiker en kaneel. Laat dit op een middelmatig vuur even zachtjes trekken. Laat de rabarber in een zeef uitlekken en kook het vocht in tot een siroop. Pocheer hierin de rabarber in ca 3 minuten beet-gaar. Laat de rabarber afkoelen, pureer ze met een staafmixer en wrijf de puree door een fijne zeef. Voeg dan het citroensap en de Spumante toe tot in totaal 7 dl. Doe er zo nodig wat water bij. Draai er in de sorbetière een mooi sorbetijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijf geklopte eiwit toe.
presentatie
- Spuit een rozet of schep per glas 1 of 2 bolletjes sorbetijs uit de sorbetière en garneer dit met blaadje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


