hoofdingrediënten
900
g
doyenné du comice peren
200
g
poedersuiker
1
st
citroen, het gezeefde sap ervan
1
dl
eau de vie de poire
1
st
eiwit
1
st
doyenné du comice peer
bereiding
- Zet 12 champagne-glazen met een bodempje water in de vriezer. Leg er een spuitzak net een gekarteld mondstuk bij. Schil een uur voor het uitserveren de peren en verwijder de klokhuizen. Doe ze in een cutter, samen met de poedersuiker en het citroensap en cutter het tot een moes. Passeer de massa door een fijne zeef en voeg de eau de vie de poire toe. Draai er in de sorbetière een mooi ijs van. Voeg halverwege de draaitijd het eiwit toe.
presentatie
- Snijd de gewassen maar ongeschilde Doyenné peer in 12 dunne partjes. Spuit het ijs vanuit de sorbetière met behulp van de spuitzak in de koude glazen en garneer die met een schijfje peer.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


