hoofdingrediënten
7½
dl
water
125
g
suiker
½
st
citroenen
4
st
mooie appelen (granny smith)
1
dl
room
2
st
eiwitten, stijfgeslagen
bereiding
- Zet 12 hoge champagne glazen met een bodempje water van 1 cm in de vriezer en leg er een spuitzak met een grof gekarteld spuitmond bij.Doe het water met de suiker in een pan en breng het aan de kook. Laat het 30 seconde doorkoken, haal dan de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Pers de citroenen uit om 7 cl sap te krijgen.Was de appelen en droog ze af. Schil ze niet maar snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen. Doe de siroop, citroensap en de appelen in de blender en draai het tot een zèèr fijne moes. Wrijf de massa door een fijne zeef en voeg dan de room toe.
presentatie
- Draai er voor het uitserveren een mooi sorbetijs van en voeg halverwege de draaitijd het stijfgeslagen eiwit toe. Spuit het sorbetijs in de koude glazen en serveer het direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


