Spoom

Sorbet au piña colada, tranches d’ananas cristallisé - Piña colada sorbet met gekristalliseerde ananasplakjes

menu: april 2004

14 personen

hoofdingrediënten

2
dl
kokosmelk
3
dl
melk
120
g
automatensuiker
1
dl
sirop d’ananas (monin)
1
dl
water
1
dl
witte rum
1
st
mini-ananas
100
g
automatensuiker
boter, om in te vetten
5
el
witte rum
7
el
geraspte kokos
14
st
groene, gekonfijte kersen

bereiding

  1. Roer de kokosmelk, melk en de automaten suiker tot alle suiker geheel is opgelost. Zet de ananassiroop met het water aan en voeg dat samen met de witte rum aan de melk toe. Draai er in de sorbetière een mooi en stevig sorbet-ijs van. Maak hiervan 12 kleine bolletjes, leg die op een schaal met bakvast papier en zet ze, tot het uitserveren, met folie afgedekt in de vriezer.
  2. Verwarm een oven voor tot 100º C. Verwijder de gehele schil van de mini ananas , maar laat de kern zitten. Snijd van de ananas op een snijmachine 14 zo dun mogelijke plakken. Dep de plakken op keukenpapier droog. Verdeel de suiker over een bord en druk beide kanten van elke ananasschijf voorzichtig in de suiker. Schut de overtollige suiker af en leg de plakjes op een met boter ingevet stuk bakpapier, dat al op een bakplaat ligt. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de ananasschijven daar ca 1 uur in kristalliseren. Controleer regelmatig of de plakjes niet verbranden. Laat de plakjes daarna door en door afkoelen op een rekje.

presentatie

  1. Plaats een bolletje sorbet-ijs op een schaaltje, leg er een plakje gekristalliseerde ananas tegen aan, besprenkel het met witte rum en strooi er wat geraspte kokos over uit. Leg er een groene gekonfijte kers bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten