Spoom

Sorbet au pêche et Calliano - Sorbet van perzik en Calliano

menu: februari 2004

14 personen

hoofdingrediënten

½
st
citroen
suiker, voor de randen
150
g
suiker
dl
water
1
st
blik perziken op sap
3
st
sinaasappelen
1
st
citroen
1
st
borrelglas calliano-likeur
1
st
eiwit
st
halve perziken (zie boven)

bereiding

  1. Pers de citroen uit. Dompel 14 brede champagne-coupes met de rand eerst in het citroensap en vervolgens in de suiker. Zet deze coupes in de vriezer. Leg er een spuitzak met een gekarteld mondstuk bij. Maak van de 150 gram suiker en de 1 ½ dl water een suikersiroop en laat die afkoelen.Houd 1 ½ perzikhelft apart voor de garnering.
  2. Doe de suikersiroop met de rest van de perziken, zònder het sap, in de blender en maal het fijn. Wrijf deze puree door een fijne zeef. Pers de sinaasappelen uit en voeg het gezeefde vocht bij de puree. Giet er het borrelglas Calliano-likeur bij en draai er t.z.t. in een sorbetière een mooi sorbet-ijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijf geslagen eiwit toe.

presentatie

  1. Snijd de perzik in 14 mooie reepjes. Vul de koude glazen met een rozet sorbet-ijs en garneer ze met een reepje perzik.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten