Spoom

Sorbet au pastèque - Watermeloen sorbet met amandelkoekjes

menu: september 2003

14 personen

hoofdingrediënten

50
g
boter
2
st
witten
70
g
poedersuiker, gezeefd
50
g
tarwebloem, gezeefd
50
g
fijngehakte amandelen
2
kg
watermeloen (vuil)
300
cl
water
200
g
poedersuiker
½
st
citroen, het sap ervan
2
st
witten
1
el
zéér fijn gehakte muntblaadjes
12
bl
munt

bereiding

  1. Zet 12 brede champagne-coupes in de vriezer. Verwarm een oven voor tot 200º C. Laat voor de amandelkoekjes de boter op een klein vuur smelten en ze het weg. Sla de eiwitten in een volkomen vetvrije kom met een dito klopper stijf. Voeg na 3 minuten de poedersuiker toe. Voeg nu de tarwebloem, de gesmolten boter (zie boven) en de fijngehakte amandelen toe.
  2. Breng op een bakpapier 3 hoopjes deeg ter grootte van een koffielepel en strijk deze glad, met de achterkant van een lepel, tot een doorsnee van 6 cm. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca 5 minuten af. De koekjes moeten gekleurd zijn aan de rand maar nog net zacht in het midden. Haal ze van het papier en rol ze op met behulp van een koperen pijpje van 12 mm Ø. Maak er niet meer dan 3 tegelijk daar de laatste anders niet meer gerold kan worden. Indien nodig kunt u de amandelkoekjes onder de grill nog krokant maken.Schil de watermeloen, verwijder de pitten en "prak" het vrucht-vlees eerst fijn, zodat er vocht vrij komt (anders is het moeilijk te pureren). Doe het vocht en het geprakte vruchtvlees in een blender en pureer het. Druk de massa daarna door een fijne zeef. Breng het water met de poedersuiker en het citroensap langzaam aan de kook. Laat het tot een temperatuur van 116º C (= kraak) koken. En laat het dan afkoelen. Meng deze siroop goed met het vruchtvlees en giet het t.z.t. in de sorbetière om er een mooi stevig sorbetijs van te draaien. Voeg halverwege de draaitijd het stijfgeslagen eiwit en de zéér fijn gehakte munt toe.

presentatie

  1. Doe een bolletje sorbetijs in een koude ijs-coupe en steek een pijpje amandelkoek schuin in het sorbet-ijs. Garneer het met een muntblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten