hoofdingrediënten
840
g
blauwe druiven
140
g
glucose
100
g
suiker
6
dl
kir royal (goed gekoeld) gemaakt van:
5
dl
méthode champenoise en
1
dl
crème de cassis
14
st
halve ontvelde druiven
bereiding
- Zet 14 brede champagne-coupes in de vriezer. Draai de blauwe druiven door een passe-vite en zeef de massa door een fijne zeef. Druk het laatste sap er zo nodig met de onderkant van een pollepel door.
- Breng het sap met de glucose en de suiker aan de kook, en laat het gaan tot de suiker opgelost is. Laat het sap afkoelen. Draai het in de sorbetière tot het stevig is en voeg dan, tijdens het draaien, de IJSKOUDE Kir Royal toe. Laat het doordraaien tot de opslag weer stevig is. (PS. De kleur van de sorbet is niet rood, zoals u zou vermoeden bij blauwe druiven !)
- (Deze sorbet kan niet in de diepvriezer bewaard worden ! ! )
presentatie
- Verdeel de sorbet over de koude champagne-coupes en garneer ze met een halve ontvelde druif. Serveer de coupes direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


