Spoom

Sorbet au gingembre et yaourt - Gember / yoghurtsorbet

menu: oktober 2003

14 personen

hoofdingrediënten

12
st
gekonfijte kersen met steeltje
wat suiker
80
g
suiker
dl
water
5
dl
yoghurt
1
dl
gembernat
25
g
stemgember, in zéér fijne brunoise gesneden
12
st
gekonfijte kersen met steeltje

bereiding

  1. Neen 12 brede champagne coupes. Laat het nat van de gekonfijte kersen (houd de kersen apart) op een schoteltje lopen en dompel de randen van de champagne coupes hier even in. Druk de coupes dan even in de suiker en zet ze dan in de vriezer.Maak een suikersiroop door de suiker al roerend op een laag vuur in het water op te lossen. Laat het daarna afkoelen. Vermeng de yoghurt met de suikersiroop en het gembernat en draai er ter zijner tijd in de sorbetière een mooi sorbetijs van. Voeg halverwege de draaitijd de gember-brunoise toe.

presentatie

  1. Leg in elke campagne coupe 2 à 3 kleine ijsbolletjes en plaats hierop een gekonfijte kers.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten