Spoom
Sorbet au fruit de la passion - Sorbet van paarse passievruchten
menu: december 2003
14 personen
hoofdingrediënten
1
bl
gelatine
250
g
suiker
2
dl
water
1
st
sinaasappel, het sap ervan
250
g
passievrucht coulis
12
pl
citroen
12
pl
sinaasappel
12
tk
munt
12
st
cocktailkersjes met steeltje
bereiding
- Zet 12 dessertbordjes in de koeling. Week het blaadje gelatine in ruim water. Los in een pan de suiker in het water op door het aan de kook te brengen. Neem de pan van het vuur en los er het uitgeknepen blaadje gelatine in op. Voeg het sinaasappelsap toe en laat de siroop afkoelen. Roer er dan de passievrucht coulis door en draai er t.z.t. een mooi sorbetijs van.
presentatie
- Leg op elk gekoeld bordje een plakje citroen en een plakje sinaasappel. Leg op elk plakje een quenelle sorbet-ijs en garneer het geheel af met een takje mint en een cocktail-kersje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


