Spoom
Sorbet au fraise avec aceto balsamico - Sorbet van aardbeien met aceto balsamico
menu: mei 2004
14 personen
hoofdingrediënten
600
g
aardbeien
2
el
aceto balsamico
4
st
sinaasappelen, het sap ervan
140
g
automatensuiker
1
st
limoen
1
st
eiwit, stijf geklopt
bereiding
- Zet 14 brede ijs-coupes in de vriezer. Was de aardbeien en pureer ze in de keukenmachine. Doe dan de aceto balsamico bij de aardbeien massa. Pers de sinaas-appelen uit. Los op een matig vuur de suiker in het sinaasappel-sap op. Vermeng het sinaasappelsap dan met de aardbeienmoes en laat het afkoelen. Trek met een zesteur lange zestes van de limoen en kook die even op in wat suikerwater. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Draai tegen het uitserveren van de aardbeien massa in de sorbetière een mooi, stevig sorbet-ijs. Voeg halverwege de draaitijd het stijf geklopte eiwit toe.
presentatie
- Doe twee bolletjes sorbet-ijs in de koude coupes en garneer die met wat zestes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


