Spoom

Sorbet au fraise avec aceto balsamico - Sorbet van aardbeien met aceto balsamico

menu: mei 2004

14 personen

hoofdingrediënten

600
g
aardbeien
2
el
aceto balsamico
4
st
sinaasappelen, het sap ervan
140
g
automatensuiker
1
st
limoen
1
st
eiwit, stijf geklopt

bereiding

  1. Zet 14 brede ijs-coupes in de vriezer. Was de aardbeien en pureer ze in de keukenmachine. Doe dan de aceto balsamico bij de aardbeien massa. Pers de sinaas-appelen uit. Los op een matig vuur de suiker in het sinaasappel-sap op. Vermeng het sinaasappelsap dan met de aardbeienmoes en laat het afkoelen. Trek met een zesteur lange zestes van de limoen en kook die even op in wat suikerwater. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  2. Draai tegen het uitserveren van de aardbeien massa in de sorbetière een mooi, stevig sorbet-ijs. Voeg halverwege de draaitijd het stijf geklopte eiwit toe.

presentatie

  1. Doe twee bolletjes sorbet-ijs in de koude coupes en garneer die met wat zestes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten