hoofdingrediënten
1
st
eiwit
suiker
4
st
blikken litchi ‘s, van 425 g elk
1
dl
ananassiroop
5
dl
water
180
g
poedersuiker
5
st
limoenen, het sap ervan
½
dl
grand marnier
14
st
cocktailkersen
bereiding
- Doe het even geklopte eiwit op een schoteltje. Laat de randen van de brede champagne coupes het eiwit nét raken en druk die rand dan in een schoteltje met suiker, zodat er een suikerrandje ontstaat. Zet de coupes dan in de vriezer.Maak de blikken met litchi ’s open en laat het vocht weglopen. Pureer het litchi-vruchtvlees met de in de ananassiroop en het water opgeloste poedersuiker in een blender. Wrijf de massa dan, met de bolle kant van een pollepel, door een fijne zeef.
- Voeg het limoensap en de Grand Marnier toe.Draai er t.z.t. een mooi sorbet-ijs van.
presentatie
- Doe in elke koude champagne coupe 2 à 3 bolletjes litchi-ijs en garneer het met een cocktail kers.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


