hoofdingrediënten
350
g
suiker
5
dl
water
4
dl
mineraalwater
1
dl
calvados
1
st
appel
suiker en boter om te karameliseren
bereiding
- Zet 14 brede champagne-coupes in de vriezer en leg er een spuitzak met een gekarteld mondstuk bij. Maak een suikersiroop van 28º Baumé door de suiker in het kokende water volledig op te lossen. Neem de pan van het vuur en laat de siroop tot koud afkoelen. Doe dan de siroop, mineraalwater en de calvados in de sorbetière en draai er tegen het uitserveren een mooi sorbet-ijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijfgeslagen eiwit toe.
- Schil de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel in 14 partjes. Smelt de suiker met de boter in een koekenpan en laat de appelpartjes hierin karameliseren.
presentatie
- Doe het sorbet-ijs van de sorbetière in een spuitzak met gekarteld mondstuk en vul daarmee de koude coupes. Leg er een gekarameliseerd appelpartje op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


