Spoom

Sorbet au abricot - Abrikozen sorbet

menu: juni 2003

14 personen

hoofdingrediënten

1
dl
water
100
g
suiker
1
st
pot abrikozen op siroop van 700 g
2
st
citroenen, het sap ervan
5
dl
abrikozen coulis
1
st
eiwit
3
st
halve abrikozen (zie boven)
12
bl
munt

bereiding

  1. Zet 12 brede ijs-coupe’s in de vriezer. Doe het water, suiker in een pan en laat het even koken tot de suiker opgelost is. Laat het afkoelen. Houd 3 halve abrikozen apart voor de garnering. Laat ze in een zeef uitlekken. Doe de rest van de abrikozen met het sap en het sap van de citroenen in een blender en draai het tot pulp. Werk deze pulp door een zeef, voeg de suikersiroop en de abrikozen coulis toe en draai er t.z.t.. in de sorbetière een mooi sorbetijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijf-geslagen eiwit toe.

presentatie

  1. Snijd de halve abrikozen in vieren. Verdeel het sorbetijs met een spuitzak of in kleine bolletjes over de koude ijs-coupe’s. Garneer deze met een ¼ abrikoos en een muntblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten