Tussengerecht
Sole farcie avec saumon et basilic - Noordzeetong met gerookte zalm en basilicum
menu: december 2004
14 personen
hoofdingrediënten
7
st
flinke noordzeetong filets
250
g
plakjes gerookte zalm
1
bs
verse basilicum
zout, witte peper
boter, om in te smeren
14
bl
spinazie
80
g
gehakte sjalotjes
2½
dl
noilly prat
2½
dl
droge, witte wijn
2½
dl
sterke visbouillon
5
dl
room
zout, witte peper
bereiding
- Klop de Noordzeetong filets voorzichtig plat en beleg elke filet aan één zijde met gerookte zalm. Strooi er vers gehakte basilicumblaadjes over. Rol de filet op en verpak ze elk in een met boter ingevet stuk alu-folie. Kook de rollades 20 minuten. Blancheer de spinazie bladeren en leg ze tot gebruik in ijs-koud water.
- Maak voor de Noilly Pratsaus de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn. Laat in een pan op het vuur de Noilly Prat, witte wijn, visbouillon en de gehakte sjalotjes tot een stroperige massa inkoken. Druk deze massa door een fijne zeef en voeg dan de room toe. Laat dit weer inkoken tot er een gebonden massa is verkregen. Kruid deze met zout en witte peper.
presentatie
- Maak de spinazie bladeren droog en leg ze midden op een bord. Snijd elke tongfilet in plakjes van ca 1 ½ cm dikte en leg ze dakpansgewijs op het spinazieblad. Nappeer er ’n lepel lauw-warme saus naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


