Amuse

Soesje gevuld met ham en soesje gevuld met kaas

menu: oktober 2015

14 personen

hoofdingrediënten

Ham, Mon Chou, belegen kaas (geraspt)

Soesjes

3
dl
koud water
125
g
boter
150
g
bloem
4
st
eieren
zout

Hammousse

150
g
gekookte ham
10
ml
cognac
10
ml
rode port
1
st
sjalot
1.25
dl
room
25
g
ardennerham (plak)
25
g
hazelnoten (blank)
1
bk
rucolacress
roomboter, zout en witte peper

Mon Chou creme

100
g
mon chou
0.5
dl
room
1
tl
paprikapoeder (scherp)
150
g
belegen kaas (geraspt)
1/8
bs
peterselie

bereiding

  1. Soesjes: Snijd de boter in kleine stukjes en doe  die samen met het water en een snufje zout in een steelpan. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een gladde massa. Zet het deeg terug op een kleine vlam en roer zolang tot het niet meer aan de pan kleeft (ongeveer 1 minuut).
  2. Doe het deeg over in de mengkom van de Kitchen-aid en laat het deeg iets afkoelen. 
  3. Voeg één voor één de eieren toe op lage snelheid. Als het deeg in lange punten van een lepel valt dan is verdere toevoeging van eieren niet meer nodig.
  4. Doe het deeg in een spuitzak, voorzien van een gladde spuitmond. Spuit op een bakmatje kleine doppen, niet te dicht bij elkaar. Zet ze in een voorverwarmde oven van 190ºC. Let op: circa 20 minuten bakken zonder de oven te openen, anders storten ze in. Daarna mag de oven voorzichtig geopend worden om de gaarheid te controleren. De soesjes zijn gaar als ze licht aanvoelen. Zet ze op een rooster om af te koelen.
  5. Hammousse: Snijd de sjalot fijn en zet deze kort aan in wat boter.
  6. Snijd de Ardennerham in fijne reepjes.
  7. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn.
  8. Breng de gekookte ham, 1 eetlepel aangezette sjalot, cognac en rode port over in een foodprocessor en maal fijn. 
  9. Klop de room tot yoghurtdikte en spatel dit door het hammengsel.
  10. Voeg 25 g fijngehakte hazelnoten en de Ardennerhamreepjes toe aan het mengsel en meng zorgvuldig. Breng op smaak.
  11. Vul een spuitzak, voorzien van een gladde spuitmond, met dit mengsel en vul 14 afgekoelde soesjes hiermee via een opening aan de onderkant. 
  12. Doe nog een toefje mengsel op het soesje  en garneer met rucolacress.
  13. Mon Chou crème: Hak de peterselie fijn.
  14. Klop de Mon Chou los met de room en het paprikapoeder.
  15. Voeg hieraan de geraspte kaas (houd wat apart voor de garnering) en 1 eetlepel fijngehakte peterselie toe en meng.
  16. Vul een spuitzak,voorzien van een gladde spuitmond, met dit mengsel en vul 14 afgekoelde soesjes hiermee via een opening aan de onderkant.
  17. Doe nog een toefje mengsel op het soesje en garneer met wat geraspte kaas.

presentatie

  1. Plaats 1 hamsoesje en 1 kaasssoesje op een klein langwerpig bordje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

CORETTE Chardonnay, Scrubby Rise White

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten