soepje
Soepje van knolselderij, zoete aardappel, appel, peterselieolie en marjolein
menu: maart 2017
14 personen

hoofdingrediënten
knolselderij, zoete aardappel
soep
1
el
boter
1
el
olijfolie
1
st
rode ui
2
tn
knoflook
350
g
knolselderij
350
g
zoete aardappel
1
st
pink lady
9
dl
groentebouillon, poeder
2
st
laurierblad
1
el
marjolein blaadjes
1,5
dl
slagroom
peper en zout
peterselie ter garnering
peterselieolie
40
g
peterselie, platte
1,6
dl
olijfolie extra vergine
zeezout
bereiding
- Soep: Schil de knolselderij en de zoete aardappel.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Doe boter in een pan, voeg de olie toe en fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur.
- Maak 9 dl groentebouillon van poeder.
- Snijd de knolselderij en zoete aardappel in blokjes.
- Voeg dit samen met de bouillon en laurierblad toe aan de ui en knoflook.
- Laat het geheel ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep.
- Voeg de room toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat nog even koken.
- Snijd de appel zeer fijn brunoise.
- Peterselieolie: Blancheer het peterselieblad, knijp dit goed uit en pureer dit samen met de olijfolie in de blender.
presentatie
- Leg onder in het soepkopje blokjes appel.
- Vul de kopjes met de soep, garneer met peterselieolie en bestrooi met blaadjes marjolein.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Esperanza Rueda Verdejo-Viura, Félines de Jourdan Les Fruités Blanc, Sancerre Gué d’Argent, Steenberg – Chardonnay Sphynx


