soepje

Soepje van knolselderij, zoete aardappel, appel, peterselieolie en marjolein

menu: maart 2017

14 personen

hoofdingrediënten

knolselderij, zoete aardappel

soep

1
el
boter
1
el
olijfolie
1
st
rode ui
2
tn
knoflook
350
g
knolselderij
350
g
zoete aardappel
1
st
pink lady
9
dl
groentebouillon, poeder
2
st
laurierblad
1
el
marjolein blaadjes
1,5
dl
slagroom
peper en zout
peterselie ter garnering

peterselieolie

40
g
peterselie, platte
1,6
dl
olijfolie extra vergine
zeezout

bereiding

  1. Soep: Schil de knolselderij en de zoete aardappel.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  3. Doe boter in een pan, voeg de olie toe en fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur.
  4. Maak 9 dl groentebouillon van poeder.
  5. Snijd de knolselderij en zoete aardappel in blokjes.
  6. Voeg dit samen met de bouillon en laurierblad toe aan de ui en knoflook.
  7. Laat het geheel ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  8. Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep.
  9. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat nog even koken.
  10. Snijd de appel zeer fijn brunoise.
  11. Peterselieolie: Blancheer het peterselieblad, knijp dit goed uit en pureer dit samen met de olijfolie in de blender.

presentatie

  1. Leg onder in het soepkopje blokjes appel.
  2. Vul de kopjes met de soep, garneer met  peterselieolie en bestrooi met blaadjes marjolein.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Esperanza Rueda Verdejo-Viura, Félines de Jourdan Les Fruités Blanc, Sancerre Gué d’Argent, Steenberg – Chardonnay Sphynx

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten