Tussengerecht

Snoekworstjes in mosterdsaus

menu: september 2006

14 personen

hoofdingrediënten

1
kg
filet van riviersnoek (zonder huid)
100
g
boter
7
dl
room
400
g
champignons
1
st
sjalotje
worstdarm (schaapssnaren)
250
g
spinazie

saus

2
st
sjalotjes
dl
witte wijn
350
g
boter
grove mosterd (naar smaak)

bereiding

  1. Spoel het zout van de worstdarm en leg hem in lauw water
  2. Pureer de visfilets samen met de boter
  3. Voeg de room toe en meng goed
  4. Hak de champignons fijn en meng met het gesnipperde sjalotje
  5. Zet de champignonmassa even aan in wat boter en laat afkoelen
  6. Doe de champignonmassa bij de vispuree, goed mengen en goed afsmaken, eventueel wat visbouillon poeder en een mespuntje cayennepeper toevoegen
  7. De vismassa met behulp van een spuitzak (zonder mondje) in de worstdarm spuiten, maak er worstjes van en leg koel
  8. Laat voor de saus de fijngehakte sjalot smoren in de witte wijn tot deze bijna verdampt is
  9. Roer er de boter door en breng op smaak met peper en zout en grove mosterd
  10. Blancheer de spinazieblaadjes door er in een vergiet kokend water over te gieten of wok ze
  11. Bak de snoekworstjes in boter ong. 3 min. aan elke kant in een anti-aanbakpan

presentatie

  1. Giet de saus op een warm bord
  2. Leg er de worstjes op
  3. Versier met spinazieblaadjes
  4. N.B. het maken van de worstjes is bewerkelijk en vraagt wel wat handigheid. In plaats daarvan kan men van de vispuree ook quenelles maken en die even pocheren in visbouillon. Let wel: gebruik dan slechts 5dl. room. Bak de quenelles á la minute in boter.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten