
hoofdingrediënten
snoekbaars, grote wortelen
Snoekbaars
1
kg
snoekbaarsfilet (met vel)
1
st
citroen
zout en peper
olijfolie
Dilleyoghurt
0,3
dl
room
150
g
turkse yoghurt
2
tk
dille
1
st
citroen
grof zeezout en peper
Wortelsalade
2
st
sjalot
2
tn
knoflook
1
st
gember van 3 cm
750
g
wortels
15
g
boter
15
g
poedersuiker
3
dl
groentebouillon
3
st
kruidnagels
4
st
kardemonpeulen
2
st
steranijs
1/4
bs
peterselie
1
st
citroen
maizena, olijfolie
Presentatie
14
g
rode pepervlokken
30
g
pistachenoten
2
st
sinaasappel
grof zeezout
bereiding
- Dilleyoghurt: Hak de dille fijn en pers de citroen uit. Klop de room lobbig en meng alle ingrediënten voor de dilleyoghurt door elkaar en zet koel weg.
- Wortelsalade: Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes, Pel de knoflook en snijd fijn, Schil de gember en snijd deze zeer fijn.
- Schil de wortels en snijd deze met een mandoline in hele dunne plakjes.
- Smelt de boter in een pan en laat de sjalot, knoflook en de gember slinken.
- Doe de wortelen er bij, Bestrooi met poedersuiker en laat kort karameliseren.
- Blus af met de bouillon en voeg de kruidnagels, steranijs, kardemonpeulen en de peterselie toe.
- Dek af en laat 10 minuten stoven op laag vuur.
- Haal de kruiden er uit.
- Giet de wortels af en vang het stoofvocht op.
- Maak de maizena aan met wat citroensap.
- Verwarm in een andere pan het stoofvocht en bind met de maizena.
- Neem de pan van het vuur en voeg 4 lepels olijfolie toe.
- Meng de wortelen met het stoofvocht en laat dit samen nog een tijdje trekken van het vuur af.
- Snoekbaarsfilet: Spoel de vis en dep de vis daarna droog.
- Besprenkel met een beetje citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak de vis aan beide kanten heel kort.
- Presentatie: Maal in een vijzel de pepervlokken met wat grof zeezout fijn.
- Was de sinaasappel met warm water en trek zestes van de schil.
- Hak de pistachenootjes grof.
presentatie
- Leg in een ring dakpansgewijs de wortelschijfjes op een bord en leg de vis er op.
- Bestrooi met het peper en zoutmengsel,
- Strooi de pistachenootjes en de zestes van de sinaasappel rondom de vis.
- Serveer de dilleyoghurt er apart bij in een klein pannetje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Schieferterrassen Trocken


