Tussengerecht

Snoekbaarsfilet op een bedje van kruidige wortelsalade

menu: januari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

snoekbaars, grote wortelen

Snoekbaars

1
kg
snoekbaarsfilet (met vel)
1
st
citroen
zout en peper
olijfolie

Dilleyoghurt

0,3
dl
room
150
g
turkse yoghurt
2
tk
dille
1
st
citroen
grof zeezout en peper

Wortelsalade

2
st
sjalot
2
tn
knoflook
1
st
gember van 3 cm
750
g
wortels
15
g
boter
15
g
poedersuiker
3
dl
groentebouillon
3
st
kruidnagels
4
st
kardemonpeulen
2
st
steranijs
1/4
bs
peterselie
1
st
citroen
maizena, olijfolie

Presentatie

14
g
rode pepervlokken
30
g
pistachenoten
2
st
sinaasappel
grof zeezout

bereiding

  1. Dilleyoghurt: Hak de dille fijn en pers de citroen uit. Klop de room lobbig en meng alle ingrediënten voor de dilleyoghurt door elkaar en zet koel weg.
  2. Wortelsalade: Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukjes, Pel de knoflook en snijd fijn, Schil de gember en snijd deze zeer fijn.
  3. Schil de wortels en snijd deze met een mandoline in hele dunne plakjes.
  4. Smelt de boter in een pan en laat de sjalot, knoflook en de gember slinken.
  5. Doe de wortelen er bij, Bestrooi met poedersuiker en laat kort karameliseren.
  6. Blus af met de bouillon en voeg de kruidnagels, steranijs, kardemonpeulen en de peterselie toe.
  7. Dek af en laat 10 minuten stoven op laag vuur.
  8. Haal de kruiden er uit.
  9. Giet de wortels af en vang het stoofvocht op.
  10. Maak de maizena aan met wat citroensap.
  11. Verwarm in een andere pan het stoofvocht en bind met de maizena.
  12. Neem de pan van het vuur en voeg 4 lepels olijfolie toe.
  13. Meng de wortelen met het stoofvocht en laat dit samen nog een tijdje trekken van het vuur af.
  14. Snoekbaarsfilet: Spoel de vis en dep de vis daarna droog.
  15. Besprenkel met een beetje citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  16. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak de vis aan beide kanten heel kort.
  17. Presentatie: Maal in een vijzel de pepervlokken met wat grof zeezout fijn.
  18. Was de sinaasappel met warm water en trek zestes van de schil.
  19. Hak de pistachenootjes grof.

presentatie

  1. Leg in een ring dakpansgewijs de wortelschijfjes op een bord en leg de vis er op.
  2. Bestrooi met het peper en zoutmengsel,
  3. Strooi de  pistachenootjes en de zestes van de sinaasappel rondom de vis.
  4. Serveer de dilleyoghurt er apart bij in een klein pannetje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten