Tussengerecht

Slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten en remouladesaus

menu: november 2005

14 personen

hoofdingrediënten

voor de visfumet

½
st
winterwortel
½
st
prei
¼
st
bleekselderij
graten van slibtongen voor visfumet
14
st
slibtongetjes, dubbel gefileerd
700
g
doperwten (diepvries)
1
tn
knoflook
roomboter
½
st
winterwortel
½
st
prei
¼
st
bleekselderij

visfumet

5
dl
slagroom
2
st
sjalotjes
2
el
kappertjes
10
st
augurkjes
bieslook

bereiding

  1. Visfumet maken volgens standaard recept.
  2. De doperwten koken in wat water met zout en knoflook. Afgieten en door de passé-vite, gebruik de fijnste schijf, draaien. Oproeren met wat roomboter en afsmaken met peper en zout.
  3. De wortel, prei en selderij in fijne julienne snijden. Aanfruiten in boter en afblussen met wat visfumet.
  4. Sjalotjes aanfruiten. Room toevoegen en reduceren tot de helft.
  5. De augurkjes, kappertjes en bieslook zeer fijn snijden.
  6. Tongfilets, met de huidkant naar boven in een ovenschaal leggen. De doperwtenpuree erop spuiten. De rest van de tongfilets met de huidkant naar beneden erop leggen.
  7. Visfumet erbij gieten en in de oven pocheren op 180°C gedurende 7 à 8 minuten.
  8. De groenten verwarmen.
  9. De saus verwarmen en de augurkjes, kappertjes en bieslook toevoegen.

presentatie

  1. In het midden van een voorverwarmd bord de groeten leggen. Daarop de tongfilet leggen. De saus erover gieten.
  2. Serveer erbij wat stokbrood. (eventueel zelfgemaakt.)

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten