Tussengerecht
Slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten en remouladesaus
menu: november 2005
14 personen

hoofdingrediënten
voor de visfumet
½
st
winterwortel
½
st
prei
¼
st
bleekselderij
graten van slibtongen voor visfumet
14
st
slibtongetjes, dubbel gefileerd
700
g
doperwten (diepvries)
1
tn
knoflook
roomboter
½
st
winterwortel
½
st
prei
¼
st
bleekselderij
visfumet
5
dl
slagroom
2
st
sjalotjes
2
el
kappertjes
10
st
augurkjes
bieslook
bereiding
- Visfumet maken volgens standaard recept.
- De doperwten koken in wat water met zout en knoflook. Afgieten en door de passé-vite, gebruik de fijnste schijf, draaien. Oproeren met wat roomboter en afsmaken met peper en zout.
- De wortel, prei en selderij in fijne julienne snijden. Aanfruiten in boter en afblussen met wat visfumet.
- Sjalotjes aanfruiten. Room toevoegen en reduceren tot de helft.
- De augurkjes, kappertjes en bieslook zeer fijn snijden.
- Tongfilets, met de huidkant naar boven in een ovenschaal leggen. De doperwtenpuree erop spuiten. De rest van de tongfilets met de huidkant naar beneden erop leggen.
- Visfumet erbij gieten en in de oven pocheren op 180°C gedurende 7 à 8 minuten.
- De groenten verwarmen.
- De saus verwarmen en de augurkjes, kappertjes en bieslook toevoegen.
presentatie
- In het midden van een voorverwarmd bord de groeten leggen. Daarop de tongfilet leggen. De saus erover gieten.
- Serveer erbij wat stokbrood. (eventueel zelfgemaakt.)
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


