
hoofdingrediënten
Banketbakkersroom
Frambozensaus
Bladerdeeg
Bananen tompoes met schuim
bereiding
- Bladerdeeg: Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en snijd de plakjes in tweeën.
- Prik het bladerdeeg meerdere malen in met een vork en bak het volgens recept op de verpakking in 10-12 minuten gaar.
- Banketbakkersroom: Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
- Voeg de vanille essence toe aan de melk en breng aan de kook.
- Klop de gepasteuriseerde eidooiers, 105 gram suiker en 35 gram maïzena tot een papje.
- Voeg nu al kloppend van het vuur af voorzichtig de warme melk toe.
- Zet nu terug op het vuur en laat het enkele minuutjes zachtjes doorkoken..
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze van het vuur af op in het warme mengsel.
- Zeef dit mengsel en laat afkoelen in de vriezer.
- Klop de slagroom stijf en spatel dit door het afgekoelde mengsel.
- Breng de banketbakkersroom over in een spuitzak en bewaar in de koeling.
-
Frambozensaus: Breng de frambozencoulis met het rode druivensap en de steranijs aan de kook.
-
Laat het mengsel 5 minuten zachtjes trekken en laat afkoelen.
-
Verwijder de steranijs, voeg de cassislikeur toe en bewaar in de koeling.
-
Schuimgebak: Snijd de gepelde banaan in schuine plakjes.
-
Klop de eiwitten los in de Kitchen-aid en voeg al kloppend langzaam 130 gram poedersuiker in kleine delen toe.
-
Klop zolang tot alle suiker is opgenomen.
-
Spatel nu de vanillesuiker erdoor en doe het mengsel in een spuitzak.
-
Klop de slagroom met de 15 gr suiker stijf.
-
Verdeel de banketbakkersroom over het bladerdeeg.
-
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit over de banketsbakkersroom heen.
-
Leg de banaan erop.
-
Doe het stijfgeslagen eiwit in een spuitzak met kartelmond en verdeel dit over de banaan.
-
Gebruik een crème brulee brander om het schuim mooi lichtbruin te kleuren.
presentatie
- Presentatie: Leg in het midden van het bord het schuimgebak
- Maak dopjes op het bord van de saus en zet er een bakje met saus bij.
- Garneer met verse frambozen en een blaadje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
oorsprong
wijnsuggestie
Banyuls Rimage


