Nagerecht

Schuimgebak met room en banaan

menu: juni 2018

14 personen

hoofdingrediënten

Banketbakkersroom

2,7
dl
melk
105
g
eigeel, gepasteuriseerd
55
g
suiker
1
tl
vanille essence
18
g
maizena
3
bl
gelatine (klein formaat)
1,8
dl
room

Frambozensaus

250
g
frambozencoulis
1
dl
rode druivensap
1
st
steranijs
2
el
créme de cassis

Bladerdeeg

7
pl
bladerdeeg

Bananen tompoes met schuim

2
st
banaan
105
g
gepasteuriseerd eiwit
130
g
poedersuiker
8
g
vanillesuiker
2
dl
slagroom
15
g
suiker
28
st
frambozen
14
bl
munt

bereiding

  1. Bladerdeeg:  Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en snijd de plakjes in tweeën.
  3. Prik het bladerdeeg meerdere malen in met een vork en bak het volgens recept op de verpakking in 10-12 minuten gaar.
  4. Banketbakkersroom: Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  5. Voeg de vanille essence toe aan de melk en breng aan de kook.
  6. Klop de gepasteuriseerde eidooiers, 105 gram suiker en 35 gram maïzena tot een papje.
  7. Voeg nu al kloppend van het vuur af voorzichtig de warme melk toe.
  8. Zet nu terug op het vuur en laat het enkele minuutjes zachtjes doorkoken..
  9. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze van het vuur af op in het warme mengsel.
  10. Zeef dit mengsel en laat afkoelen in de vriezer.
  11. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het afgekoelde mengsel.
  12. Breng de banketbakkersroom over in een spuitzak en bewaar in de koeling.
  13. Frambozensaus: Breng de frambozencoulis met het rode druivensap en de steranijs aan de kook.

  14. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes trekken en laat afkoelen.

  15. Verwijder de steranijs, voeg de cassislikeur toe en bewaar in de koeling.

  16. Schuimgebak: Snijd de gepelde banaan in schuine plakjes.

  17. Klop de eiwitten los in de Kitchen-aid en voeg al kloppend langzaam 130 gram poedersuiker in kleine delen toe.

  18. Klop zolang tot alle suiker is opgenomen.

  19. Spatel nu de vanillesuiker erdoor en doe het mengsel in een spuitzak.

  20. Klop de slagroom met de 15 gr suiker stijf.

  21. Verdeel de banketbakkersroom over het bladerdeeg.

  22. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit over de banketsbakkersroom heen.

  23. Leg de banaan erop.

  24. Doe het stijfgeslagen eiwit in een spuitzak met kartelmond en verdeel dit over de banaan.

  25. Gebruik een crème brulee brander om het schuim mooi lichtbruin te kleuren. 

 

presentatie

  1. Presentatie: Leg in het midden van het bord het schuimgebak
  2. Maak dopjes op het bord van de saus en zet er een bakje met saus bij.
  3. Garneer met verse frambozen en een blaadje munt.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

oorsprong

Tonny Lambrechts

wijnsuggestie

Banyuls Rimage

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten