Soep

Schorsenerensoep

menu: januari 2006

14 personen

hoofdingrediënten

500
g
schorseneren
1
st
prei
3
st
aardappelen
1
st
ui
2
l
runderbouillon
½
l
melk
2
st
eierdooiers, opgelost in een beetje melk
kervelpluksel
brood
boter

bereiding

  1. Smeer het brood in met olie en laat het onder de grill bruin worden. Daarna in kleine blokjes snijden (croutons)
  2. De schorseneren schoonmaken en klein snijden. Laten gaarkoken in wat bouillon samen met de melk.
  3. De andere groenten en aardappelen schoonmaken, in stukken snijden en stoven in wat boter.
  4. Hierbij de resterende bouillon gieten en garen.
  5. Als alles gaar is de twee “soepen” bij elkaar gieten.
  6. Met de staafmixer pureren en eventueel nog door een, niet te fijne, zeef gieten.
  7. De hete soep binden met het eierdooier/melk mengsel. NIET meer laten koken.

presentatie

  1. De soep in warme soepkoppen schenken en garneren met kervelpluksel en broodcroutons.
  2. Opmerking:
  3. Maak bij het schillen van de schorseneren gebruik van plastic handschoenen. Leg de schorseneren direct na het schillen in melk om verkleuren tegen te gaan.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten