
hoofdingrediënten
500
g
schorseneren
1
st
prei
3
st
aardappelen
1
st
ui
2
l
runderbouillon
½
l
melk
2
st
eierdooiers, opgelost in een beetje melk
kervelpluksel
brood
boter
bereiding
- Smeer het brood in met olie en laat het onder de grill bruin worden. Daarna in kleine blokjes snijden (croutons)
- De schorseneren schoonmaken en klein snijden. Laten gaarkoken in wat bouillon samen met de melk.
- De andere groenten en aardappelen schoonmaken, in stukken snijden en stoven in wat boter.
- Hierbij de resterende bouillon gieten en garen.
- Als alles gaar is de twee “soepen” bij elkaar gieten.
- Met de staafmixer pureren en eventueel nog door een, niet te fijne, zeef gieten.
- De hete soep binden met het eierdooier/melk mengsel. NIET meer laten koken.
presentatie
- De soep in warme soepkoppen schenken en garneren met kervelpluksel en broodcroutons.
- Opmerking:
- Maak bij het schillen van de schorseneren gebruik van plastic handschoenen. Leg de schorseneren direct na het schillen in melk om verkleuren tegen te gaan.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


