hoofdingrediënten
savarin van mango
6
bl
gelatine
4
dl
mangopuree (ongezoet)
4
dl
slagroom
1
dl
eiwit
70
g
poedersuiker
mangosorbet
1
l
meloencoulis
2,5
dl
suikersiroop
1
st
citroen
60
cl
meloenlikeur
basilicumstroop
500
g
kristalsuiker
3
bs
basilicum
1
st
galia meloen
1
st
cantaloop meloen
paté decor
120
g
bloem
120
g
poedersuiker
105
g
eiwit
garnering
1
bs
mintblaadjes
bereiding
- Savarin van mango. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
- Verhit de mangopuree, zet het vuur uit en los de gelatine hierin op.
- Laat, onder af en toe roeren, afkoelen.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze koud.
- Klop de eiwitten tot “pieken” en voeg tijdens het kloppen de poedersuiker in 2 gedeelten toe.
- Spatel de slagroom door de mangomassa als deze begint “te hangen”.
- Spatel daarna 1/3 van de stijfgeklopte eiwitten erdoor en daarna de rest.
- Gebruik als vormpjes de kleinste ramaquin bakjes. Vet deze voor gebruik in.
- Vul de ramaquin bakjes met het mangomengsel en zet ze in de vriezer. LET OP een kwartier voor het uitserveren uit de vriezer halen en in de koeling zetten.
- Meloensorbet. Meng de meloencoulis met de suikersiroop, het citroensap en de likeur.
- Draai in de ijsmachine tot een stevige sorbet
- Basilicumstroop. Kook ½ liter water met de kristalsuiker tot de “stroop” stroperig begint te worden.
- Pluk de blaadjes van de basilicumbosjes.
- Voeg de basilicumblaadjes aan de stroperige massa toe en laat er heel even de kook over komen.
- Giet het geheel in de keukenmachine en laat de machine even draaien.
- Zeef de basilicumstroop door een zeer fijne zeef of passerdoek.
- Laat afkoelen.
- Paté decor. Maak een gladde massa van de bloem, poedersuiker en eiwitten.
- Massa in spuitzak doen en dan rasters spuiten op een bakmatje.
- Bruin bakken in de oven op 150°C.
- Meloenbolletjes. Schil de meloenen.
- Boor met een Parisienne boor bolletjes uit de meloenen.
presentatie
- Los de savarinvormpjes in het midden van het bord.
- Leg de 2 soorten meloenbolletjes om en om rond de mangosavarin.
- Doe de basilicumstroop in een garneerflesje en teken met de basilicumstroop cirkels rond de savarin.
- Schep in het midden van de mangosavarin een bolletje meloen-sorbet.
- Garneer met de munttoppen en “paté decor”.
- Bestrooi het geheel met wat poedersuiker.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


