hoofdingrediënten
400
g
abrikozen uit blik of 400 g abrikozenpuree uit een pak
150
g
suiker
2½
dl
water
2
dl
witte wijn
1
st
citroen, het sap ervan
1
st
borrelglas apricot brandy
1
st
eiwit
3
st
halve abrikozen (zie boven)
bereiding
- Zet 12 champagne-coupes met een bodempje water in de vriezer en leg er een spuitzak met een grof gekarteld mondstuk bij. Spoel de abrikozen even af en pureer ze. Houd 3 halve abrikozen apart. Druk deze puree door een fijne zeef. Bij kant en klare puree uit een pak op het suikergehalte letten !Breng de suiker met het water, witte wijn, citroensap en de apricot brandy aan de kook en laat het dan afkoelen. Voeg de puree toe en draai er in de sorbetière een mooi sorbet-ijs van. Voeg halverwege de draaitijd het stijf geklopte eiwit toe.
presentatie
- Snijd uit de halve abrikozen 12 maantjes. Doe het sorbet-ijs uit de sorbetière in de spuitzak en vul er de gekoelde glazen mee. Garneer het met een abrikozen maantje en serveer het direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


