Voorgerecht

Salade van witte en groene asperges met gerookte parelhoenfilet

menu: mei 2018

14 personen

hoofdingrediënten

parelhoender, asperges

parelhoenborst

6
st
parelhoenfilets
1
dl
olijfolie
1
dl
ketjap
1
tn
knoflook
2
tl
honing
1
tk
tijm
1
tk
rozemarijn
peper en zout
1
kl
rookmot

asperges

21
st
witte asperges
21
st
groene asperges, hollandse

dressing

2
tl
witte wijnazijn
1
tl
sherryazijn
1
tl
dragonazijn
1
tl
mosterd
4
el
zonnebloemolie
1
el
olijfolie
1
el
honing
peper en zout
gembersiroop, scheutje

gepocheerd eitje

14
st
eieren s

garnering

1
bk
vene cress

bereiding

  1. Parelhoenfilet met marinade: Haal indien nodig het vel van de parelhoenfilets.
  2. Rook de filet ongeveer 8 minuten op de laagste gasstand in de rookoven met 1 koffielepel rookmot.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  4. Haal de filets uit de rookoven en smeer ze in met de marinade.
  5. Pak ze in de aluminiumfolie en maak ze verder gaar in de oven tot een kerntemperatuur van 70 graden (ong. 10 minuten op 150ºC).
  6. Houd ze lauwwarm in de warmhoudkast tot uitserveren.
  7. Haal de filets uit de aluminiumfolie en dep de filets droog.
  8. Trancheer voor uitserveren de filets.
  9. Asperges: Schil de witte asperges, snijd het onderste stukje eraf en kook ze beetgaar.
  10. Kook de groene asperges beetgaar en snijd ook hier het onderste harde stukje eraf.
  11. Snijd ze daarna in de lengte doormidden en zorg dat ze evenlang zijn.
  12. Dressing: Meng alles met de staafmixer en breng op smaak.
  13. Gepocheerd eitje: Vul een siliconenmatje van de muffins met in ieder vakje 2 eetlepels water.
  14. Breek in elk vakje een eitje en pocheer in de oven ongeveer 10 à 15 minuten op 165ºC.

presentatie

  1. Neem een rond bord en verdeel hierop 6 halve asperges als een zebrapad.
  2. Overgiet ze met wat dressing.
  3. Schik hier een paar plakjes parelhoenfilet op.
  4. Leg er het gepocheerde eitje tegenaan en werk af met wat cress.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Avalos, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten