Voorgerecht
Salade van witte en groene asperges met gerookte parelhoenfilet
menu: mei 2018
14 personen

hoofdingrediënten
parelhoender, asperges
parelhoenborst
6
st
parelhoenfilets
1
dl
olijfolie
1
dl
ketjap
1
tn
knoflook
2
tl
honing
1
tk
tijm
1
tk
rozemarijn
peper en zout
1
kl
rookmot
asperges
21
st
witte asperges
21
st
groene asperges, hollandse
dressing
2
tl
witte wijnazijn
1
tl
sherryazijn
1
tl
dragonazijn
1
tl
mosterd
4
el
zonnebloemolie
1
el
olijfolie
1
el
honing
peper en zout
gembersiroop, scheutje
gepocheerd eitje
14
st
eieren s
garnering
1
bk
vene cress
bereiding
- Parelhoenfilet met marinade: Haal indien nodig het vel van de parelhoenfilets.
- Rook de filet ongeveer 8 minuten op de laagste gasstand in de rookoven met 1 koffielepel rookmot.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade.
- Haal de filets uit de rookoven en smeer ze in met de marinade.
- Pak ze in de aluminiumfolie en maak ze verder gaar in de oven tot een kerntemperatuur van 70 graden (ong. 10 minuten op 150ºC).
- Houd ze lauwwarm in de warmhoudkast tot uitserveren.
- Haal de filets uit de aluminiumfolie en dep de filets droog.
- Trancheer voor uitserveren de filets.
- Asperges: Schil de witte asperges, snijd het onderste stukje eraf en kook ze beetgaar.
- Kook de groene asperges beetgaar en snijd ook hier het onderste harde stukje eraf.
- Snijd ze daarna in de lengte doormidden en zorg dat ze evenlang zijn.
- Dressing: Meng alles met de staafmixer en breng op smaak.
- Gepocheerd eitje: Vul een siliconenmatje van de muffins met in ieder vakje 2 eetlepels water.
- Breek in elk vakje een eitje en pocheer in de oven ongeveer 10 à 15 minuten op 165ºC.
presentatie
- Neem een rond bord en verdeel hierop 6 halve asperges als een zebrapad.
- Overgiet ze met wat dressing.
- Schik hier een paar plakjes parelhoenfilet op.
- Leg er het gepocheerde eitje tegenaan en werk af met wat cress.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Avalos, Schieferterrassen Trocken


