
hoofdingrediënten
4
st
eendenborst
5
st
rijpe mango’s
500
g
verse belgisch bladspinazie
1
st
krop frisee sla
1
st
krop lolo rosso
1
st
krop groene blad sla
200
g
rucola
4
el
frambozen azijn
10
el
notenolie
20
st
walnoten
zout en peper
rookmot
bereiding
- Ontdoe de eenden borst van het vel. Snijdt het vel in kleine blokjes en bak het uit Leg de eenden borsten in de rookoven . Rook ze gedurende 8 minuten aan en bak in het uitgebakken eendenvet zachtjes af tot ze nog net iets rozé zijn
- Laat ze afkoelen en vries ze licht aan
- Ontdoe de spinazie bladeren van de harde nerven. Spoel ze zand vrij en blancheer ze zeer kort en koel onmiddellijk af in ijswater. Droog de bladeren en spreid ze uit
- Snijd op de snij machine zo dun mogelijke plakken (stand 9) van de eendenborst,in de lengte.
- Doe het zelfde met de mango’s
- Leg tranches eendenborst overlappend op plastic folie. Leg daarop tranches mango en vervolgens de spinazie.
- Rol het geheel strak op wikkel en draai de uiteinden stevig aan. Vries de rol aan
- Maak de sla schoon en vermeng deze, schik de gemengde sla op bordjes
- Maak de dressing en haal daar de rucola door, schik deze boven op de sla
- Snijd de rol in een halve centimeter dikke plakken en leg die op het bordje
presentatie
- garneer met enkele walnoten en serveer uit
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


