Tussengerecht

Salade van opgerolde gerookte eendenborst

menu: april 2007

14 personen

hoofdingrediënten

4
st
eendenborst
5
st
rijpe mango’s
500
g
verse belgisch bladspinazie
1
st
krop frisee sla
1
st
krop lolo rosso
1
st
krop groene blad sla
200
g
rucola
4
el
frambozen azijn
10
el
notenolie
20
st
walnoten
zout en peper
rookmot

bereiding

  1. Ontdoe de eenden borst van het vel. Snijdt het vel in kleine blokjes en bak het uit Leg de eenden borsten in de rookoven . Rook ze gedurende 8 minuten aan en bak in het uitgebakken eendenvet zachtjes af tot ze nog net iets rozé zijn
  2. Laat ze afkoelen en vries ze licht aan
  3. Ontdoe de spinazie bladeren van de harde nerven. Spoel ze zand vrij en blancheer ze zeer kort en koel onmiddellijk af in ijswater. Droog de bladeren en spreid ze uit
  4. Snijd op de snij machine zo dun mogelijke plakken (stand 9) van de eendenborst,in de lengte.
  5. Doe het zelfde met de mango’s
  6. Leg tranches eendenborst overlappend op plastic folie. Leg daarop tranches mango en vervolgens de spinazie.
  7. Rol het geheel strak op wikkel en draai de uiteinden stevig aan. Vries de rol aan
  8. Maak de sla schoon en vermeng deze, schik de gemengde sla op bordjes
  9. Maak de dressing en haal daar de rucola door, schik deze boven op de sla
  10. Snijd de rol in een halve centimeter dikke plakken en leg die op het bordje

presentatie

  1. garneer met enkele walnoten en serveer uit

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten