Voorgerecht

Salade van kalfszwezerik met balsamicosaus

menu: april 2015

14 personen

hoofdingrediënten

kalfszwezerik

kalfshartzwezerik

700
g
kalfshartzwezerik
peper en zout
bloem, boter

salade

1/2
st
eikenbladsla
1/2
st
lollo rosso
1/2
st
frisee
1
bk
cherry tomaten
250
g
nameco paddestoelen
40
g
pijnboompitten
boter, zwarte peper en zout

dressing

1.4
dl
balsamico azijn
0,7
dl
natuurazijn
2
el
suiker
1.4
dl
room
2
dl
kalfsfond

garnering

creme de balsamico

bereiding

  1. Kalfszwezerik: Breng een pan water met zout aan de kook. Doe de zwezerik erin en laat ongeveer 15 minuten blancheren.
  2. Spoel daarna de zwezerik onder koud water af en verwijder het vet, de vellen en vliezen.
  3. Snijd in plakjes.
  4. Vlak voor uitserveren: De zwezerik kruiden, door de bloem halen en in geklaarde boter krokant bakken.
  5. Nameco paddestoelen: Maak de paddestoelen schoon. Vlak voor uitserveren: Bestrooi de paddestoelen met zwarte peper en zout en zet ze kort aan in wat boter in een koekenpan.
  6. Salade: Leg de tomaten in een schaal. Schenk er iets olijfolie op, bestrooi met zeezout en laat 1 uur op 100ºC in een oven konfijten.
  7. Verwijder de donkergroene blaadjes van de frisée. Was de slasoorten en slinger ze droog.
  8. Dressing: Breng de balsamico azijn, natuurazijn en suiker aan de kook en laat inkoken tot de massa iets stroperig wordt.
  9. Voeg de room en de kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Rooster de pijnboompitten.

presentatie

  1. Meng de slasoorten met wat lauwwarme dressing. Leg wat salade op het bord en werk in het midden wat hoger op. 
  2. De plakjes zwezerik in het midden op de salade leggen en de paddestoelen erover strooien.
  3. Strooi de pijnboompitten en de cherrytomaatjes rondom de salade.
  4. Werk het geheel af met wat creme de balsamico.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Chardonnay ‘234’, Les Galets Dorés

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten