
hoofdingrediënten
kalfszwezerik
kalfshartzwezerik
700
g
kalfshartzwezerik
peper en zout
bloem, boter
salade
1/2
st
eikenbladsla
1/2
st
lollo rosso
1/2
st
frisee
1
bk
cherry tomaten
250
g
nameco paddestoelen
40
g
pijnboompitten
boter, zwarte peper en zout
dressing
1.4
dl
balsamico azijn
0,7
dl
natuurazijn
2
el
suiker
1.4
dl
room
2
dl
kalfsfond
garnering
creme de balsamico
bereiding
- Kalfszwezerik: Breng een pan water met zout aan de kook. Doe de zwezerik erin en laat ongeveer 15 minuten blancheren.
- Spoel daarna de zwezerik onder koud water af en verwijder het vet, de vellen en vliezen.
- Snijd in plakjes.
- Vlak voor uitserveren: De zwezerik kruiden, door de bloem halen en in geklaarde boter krokant bakken.
- Nameco paddestoelen: Maak de paddestoelen schoon. Vlak voor uitserveren: Bestrooi de paddestoelen met zwarte peper en zout en zet ze kort aan in wat boter in een koekenpan.
- Salade: Leg de tomaten in een schaal. Schenk er iets olijfolie op, bestrooi met zeezout en laat 1 uur op 100ºC in een oven konfijten.
- Verwijder de donkergroene blaadjes van de frisée. Was de slasoorten en slinger ze droog.
- Dressing: Breng de balsamico azijn, natuurazijn en suiker aan de kook en laat inkoken tot de massa iets stroperig wordt.
- Voeg de room en de kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rooster de pijnboompitten.
presentatie
- Meng de slasoorten met wat lauwwarme dressing. Leg wat salade op het bord en werk in het midden wat hoger op.
- De plakjes zwezerik in het midden op de salade leggen en de paddestoelen erover strooien.
- Strooi de pijnboompitten en de cherrytomaatjes rondom de salade.
- Werk het geheel af met wat creme de balsamico.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Chardonnay ‘234’, Les Galets Dorés


