Voorgerecht

Salade van gefrituurde gamba's

menu: maart 2017

14 personen

hoofdingrediënten

gamba, Galia meloen

salade

2
st
galia meloen
75
g
rucola sla
1
bk
shiso purper
42
st
gamba, ongepeld middelmaat

tempurabeslag

160
g
tempurameel
2
dl
ijskoud water
gemberpoeder, naar smaak
kerriepoeder, naar smaak
zout

ketjapolie

1
st
sjalotje
3
el
ketjap manis
3
el
olijfolie
1
el
gembersiroop

kerriemayonaise

1
st
sjalotje
1
tl
kerriepoeder
arachide olie, scheut
½
st
granny smit
4
el
water
100
g
mayonaise, zelf maken
1
el
gembersiroop

bereiding

  1. Steek met een bolletjessteker bolletjes uit de meloen.
  2. Was de rucola en slinger deze droog.
  3. Meng de ingrediënten voor het tempurabeslag door elkaar.
  4. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal.
  5. Ketjapolie: Snipper een sjalotje en voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  6. Kerriemayonaise: Snipper het sjalotje en fruit deze samen met de kerrie licht aan met een scheutje arachideolie en laat afkoelen.
  7. Snijd een halve appel brunoise (hele kleine blokjes), voeg dit met de mayonaise, water en gembersiroop toe aan het sjalot-kerriemengsel en meng alles goed door elkaar.
  8. Vlak voor uitserveren: Haal de gamba's door het tempurabeslag en frituur ze op 180ºC goudbruin.

presentatie

  1. Neem een rond bord en verdeel de sla met de meloenbolletjes over de borden.
  2. Verdeel de gefrituurde gamba's over de salade.
  3. Bedruppel met ketjapolie en kerriemayonaise.
  4. Werk het geheel af met wat blaadjes shiso purper.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Félines de Jourdan Les Fruités Blanc, Steenberg – Chardonnay Sphynx

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten